Het nieuwe gezondheidscentrum werd officieel geopend door wethouder Hugo de Jonge.
Het nieuwe gezondheidscentrum werd officieel geopend door wethouder Hugo de Jonge.

Gezondheidscentrum Aelbrechtskade heeft uitstraling van luxe privékliniek

Zakelijk 302 keer gelezen

Rotterdam -  De opkomst op de open dag van het nieuwe gezondheidscentrum aan de Aelbrechtskade belooft niets dan goeds. Toen wethouder Hugo de Jonge van de gemeente Rotterdam op vrijdag 20 januari de officiële openingshandeling verrichtte, kon je over de ‘koppen lopen’ en vonden de vele zelfgemaakte hapjes uit diverse windstreken gretig aftrek.

Het centrum heeft de uitstraling en faciliteiten van een luxe privékliniek. Met evenzoveel aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het aanbod aan behandelaars en behandelingen is bijzonder groot. Je kunt in het centrum terecht voor specialisaties, behandelingen én kleine ingrepen waar je normaal gesproken voor wordt doorverwezen. Zo konden zwangere vrouwen op de open dag (eenmalig gratis) een echo laten maken.

De deelnemende medische en paramedische behandelaars werken heel nauw samen. Eén van hen, manueel therapaut Patrick Oort, zegt daarover: “We zijn zonder uitzondering heel bevlogen en willen vooral multi-disciplinair werken, heel functioneel en laagdrempelig zijn. Voor patiënten én zorgverleners. Met daarbij veel aandacht voor sociale aspecten. Ook onder elkaar maken we geen onderscheid in rangen en standen. Vanaf het allereerste begin zorgen er steeds andere mensen voor dat we gezamenlijk aan een zelfgemaakte lunch zitten.”

Het centrum staat in een multiculturele wijk en heeft een multicultureel team, want laagdrempeligheid en korte lijnen zijn absolute voorwaarden. Ook voor specialisaties die je niet zo snel zou verwachten in een gezondheidscentrum. Behalve bij de huisartsenpraktijk, het maatschappelijk werk, de tandarts, de gloednieuwe Benu apotheek, de psychiatrieafdeling, logopedisten en diëtiste kun je terecht voor de nieuwste trends in gespecialiseerde fysiotherapie. Zoals manuele, oedeem en oncologische fysiotherapie. Voor diverse onderzoeken kan echografie worden ingezet. Bovendien kan iedereen in en rondom Rotterdam binnenkort ook aankloppen voor medische specialismen als cardiologie, dermatologie, interne geneeskunde, neurologie, oogheelkunde en orthopedie. Voor meerdere specialisaties kun je dan vaak op één dag terecht, zodat je aan het eind van de dag meestal met een complete diagnose en een passend behandelplan op zak weg gaat.

Het is de bedoeling dat de huisartsen en apotheek ook op zaterdag spreekuur gaan draaien.

Het centrum is te vinden aan de Aelbrechtskade 82 en bereikbaar via tel. 010 310 44 00 en www.aelbrechtskade.nl.

Uit de krant