Afbeelding

Rotterdamse Sweet Heroes wint ondernemerswedstrijd Bijenkorf

Zakelijk 14 keer gelezen

Rotterdam - Het Rotterdamse fairtrade en eco kindermerk Sweet Heroes van ontwerpster Els Veltkamp heeft de ondernemerswedstrijd ‘A She Story’ van de Bijenkorf Rotterdam gewonnen. Tot en met 8 maart zijn de mooie Sweet Heroes daarom te koop in het filiaal op de Coolsingel. Sweet Heroes zijn fairtrade en duurzaam geproduceerde knuffelpopjes uit Nepal. Kinderen kunnen ze kleuren en in de was worden ze weer wit voor eindeloos kleurplezier. Els won de Rotterdamse editie van ‘A She Story’ van de Bijenkorf, waarin vrouwelijke ondernemers werden opgeroepen hun ondernemersverhaal te delen met het publiek.
 

Els dingt als lokale winnares mee naar de landelijke ‘A She Story’-titel. Bij winst neemt het luxe warenhuis Sweet Heroes op in de landelijke webshop. Vanaf 1 maart kan iedereen stemmen op het Sweet Heroes-filmpje. De stemmen en een jury beslissen of de Rotterdamse Sweet Heroes te koop zullen zijn via www.deBijenkorf.nl.

Els Veltkamp, bedenker en eigenaar van Sweet Heroes: ‘Ik ben heel blij dat de Bijenkorf Rotterdam koos voor een winnaar die én fairtrade én ecologisch verantwoord produceert. We zijn het enige kindermerk in ‘A She Story’ én de enige onderneming die de opbrengst direct weer investeert in nieuwe eerlijk beloonde productie in Nepal.’’

Sweet Heroes

Sweet Heroes zijn knuffelpopjes die je kunt kleuren. In de wasmachine worden ze weer wit. Zo creëren kinderen keer op keer hun eigen knuffelheld. Naast eindeloos speelplezier aan kinderen biedt het merk een goed en eerlijk inkomen aan ateliermedewerkers in Nepal, waar de popjes van hoge kwaliteit met veel zorg en aandacht worden geproduceerd. Opbrengsten komen ten goede aan de Stichting My World. De social enterprise timmert sinds eind 2015 stevig aan de weg in de wereld van verantwoord kinderspeelgoed.

A She Story

‘A She Story’-vrouwelijke ondernemers gezocht’ biedt een platform voor alle vrouwen en hun talenten. Vrouwen die een product maken dat meer aandacht verdient. De Bijenkorf zocht naar ambitieuze lokale vrouwelijke ondernemers die hun droom waar willen maken en biedt hen de kans hun producten tijdelijk te verkopen in de Bijenkorf. Eén van de lokale onderneemsters wordt met haar verhaal tot landelijke winnaar uitgeroepen, waarna zij haar producten via de webshop van de Bijenkorf mag verkopen. Door te stemmen op de filmpjes kan het publiek zijn voorkeur uitspreken.

www.sweetheroes.nl

Uit de krant