Afbeelding
Foto: fietswinkel.nl

E-bike in Rotterdam voor ruim een kwart van de automobilisten sneller

Zakelijk 17 keer gelezen

Rotterdam - De e-bike is een goed alternatief voor de auto in Rotterdam, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Right uitgevoerd in opdracht van Fietsenwinkel.nl.

De e-bike is populairder dan ooit. Tegenwoordig is al 1 op de 3 nieuw verkochte fietsen een e-bike. Het milieuvriendelijke en gezonde vervoersmiddel is door een breder publiek ontdekt en wordt, ook in Rotterdam gezien als het ideale alternatief voor de auto, stadsfiets of het openbaar vervoer. Desondanks heeft 68 procent van de Nederlanders nog nooit op een e-bike heeft gefietst.


De tijd dat de e-bike alleen nog het domein was van de recreërende oudere is voorbij, want ook onder jongere doelgroepen is de e-bike bijzonder populair. Het mag duidelijk zijn dat het fietsen op een e-bike gezonder, milieuvriendelijker en comfortabeler is dan autorijden. Terwijl het aantal files in Nederland toeneemt, gaat nog steeds 61 procent van de Nederlanders met de auto naar het werk. Nog altijd lijkt de automobilist ervan overtuigd dat de auto het snelste woon-werk vervoersmiddel is. 


Uit lokaal onderzoek in Rotterdam blijkt echter dat voor 27 procent het woon-werk verkeer, dat momenteel met de auto naar werk gaat, een e-bike sneller is. Werkt u binnen 10 kilometer van uw woonadres dan is de e-bike in maar liefst in 56 procent van de gevallen sneller dan de auto. De tijdwinst bedraagt in Rotterdam gemiddeld 39 procent. Bij een langere afstand, van 10 tot 20 km, is de e-bike nog steeds  in 29 procent van de gevallen sneller dan de auto. Verder blijkt dat 31 procent van de automobilisten aangeeft een e-bike te zien als een reëel alternatief voor de auto, echter van deze groep heeft 52 procent nog nooit op een e-bike gefietst. 


 ’De e-bike is bezig aan een ware opmars. Wij zien echter ook dat de consument veel vragen heeft. Naast technische vragen, krijgen wij steeds vaker vragen over de veiligheid. Daarom hebben wij besloten om het Pinksterweekend e-bike test evenement te organiseren. Hier willen we jong en oud uitgebreid en op een veilige manier kennis laten maken met de e-bike en tevens goed voorlichten over gebruik, onderhoud en verkeersveiligheid’, aldus Bastiaan Hagenouw, CEO van Fietsenwinkel.nl.


Pinksterweekend E-bike test evenement in Rotterdam
Gedurende het gehele Pinksterweekend kunnen in de winkel van fietsenwinkel.nl in Rotterdam meer dan 10 verschillende en de meest populaire e-bike merken getest worden. Getrainde e-bike specialisten staan klaar om te adviseren over veiligheid, om technische vragen te beantwoorden en om meerdere live demonstratie en instructies te geven. Met een testvloot van 500 e-bikes, alle bekende merken, 150 getrainde e-bike specialisten op meer dan 40 locaties is dit het grootste e-bike test evenement van de Benelux. 
 

Uit de krant