Kelvin Kiptum op de Coolsingel. Foto: Luka de Kruijf
Kelvin Kiptum op de Coolsingel. Foto: Luka de Kruijf

Marathon Rotterdam herdenkt overleden nummer 1 Kelvin Kiptum

Sport 1.779 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens Marathon Rotterdam op 14 april krijgen alle lopers een rouwlintje ter nagedachtenis van Kelvin Kiptum. Startnummer 1 wordt niet gedragen. En er komt ook een fonds voor de overleden marathonloper. Kelvin Kiptum overleed zondag 11 februari bij een verkeersongeval in Kenia.

Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert Golazo, de organisator van de NN Marathon Rotterdam, de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs, infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.

Familie

‘Met het overlijden van Kelvin Kiptum verliest de sportwereld een geweldige atleet’, aldus de organisatie van de marathon. ‘Maar bovenal verliest zijn familie een warme familieman en iemand die zijn directe omgeving een betere toekomst kon bieden. Kelvins recente sportieve successen boden zijn gezin en ouders uitzicht op zo’n toekomst. Golazo wil – zoals het Kelvin in de voorbije jaren optimaal heeft bijgestaan – via de foundation dat perspectief blijven bieden.’

Lees verder onder de foto >


Kelvin Kiptum overleed op 11 februari bij een verkeersongeval. Foto: Luka de Kruijf

Onderwijs

Kelvins familie (en zijn twee jonge kinderen) kunnen rekenen op ondersteuning uit het fonds. Voor zijn directe omgeving zullen de plannen die Kelvin zelf had op het vlak van investeringen in het onderwijs en de infrastructuur ter plaatse worden opgepikt en uitgewerkt. Met de oprichting van een marathonteam en trainingsfaciliteiten voor jonge lopers, biedt de foundation hen de kans op een mogelijke atletiektoekomst. Golazo brengt alvast zelf de eerste 50.000 euro in het fonds in, symbolisch voor 1 euro per deelnemer aan de NN Marathon Rotterdam.

Blijvende herinnering

Daarnaast worden tal van initiatieven ontplooid ter nagedachtenis aan Kelvin. “Bij de NN Marathon Rotterdam op 14 april zullen we stilstaan bij dit verlies,” aldus Wilbert Lek, Directeur NN Marathon Rotterdam. “In Rotterdam zou Kelvin aan de start gestaan hebben met als doel zijn wereldrecord te verbreken en als eerste atleet onder de magische grens van 2 uur te lopen. Alle deelnemers aan het evenement ontvangen een rouwlintje dat op het loopshirt kan worden bevestigd. Ook wordt startnummer 1, welke al was toegekend aan Kelvin, niet uitgegeven.”

Wie zelf de Kevin Kiptum Foundation wil steunen, kan via deze link een donatie doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant