WCR speelde afgelopen weekeinde een inhaalwedstrijd tegen AGE/GGK met 1-1 gelijk (Foto: John de Pater).
WCR speelde afgelopen weekeinde een inhaalwedstrijd tegen AGE/GGK met 1-1 gelijk (Foto: John de Pater).

Van Zeist: ‘Voetballen had zondag echt totaal geen zin’

Sport 87 keer gelezen

Rhoon - De zondagvoetballers van WCR speelden een inhaalwedstrijd bij AGE/GGK. De ploeg van trainer Henri van Zeist bleef steken op 1-1 en blijft WCR vierde met - net als opponent AGE/GGK - zeventien punten uit tien wedstrijden. Koploper Slikkerveer heeft een voorsprong van vijf punten op de vorig seizoen uit de tweede klasse degradeerde ploeg uit Rhoon.

Door: Cris Rolandus

Schade

Het stormde zondag flink in de regio. Zo erg zelfs dat op het veld van WCR een hele kant met sponsorborden omviel. “Ja, de schade is enorm,” baalt Van Zeist, die met zijn ploeg een uitwedstrijd speelde. Niet alleen WCR werd geteisterd door de storm. Van Zeist had liever niet gespeeld. “Dit had helemaal geen zin,” bromt hij.

Tweede gelijkspel

Het werd 1-1, het tweede gelijkspel van WCR dit seizoen. “Dit was zonde van de tijd, voor iedereen. Voetballen met zo’n enorme wind heeft echt totaal geen zin. Je doet er niemand een plezier mee. De spelers niet, toeschouwers niet. Echt niemand. De bal maakt rare capriolen, de kans op blessures is groter. De wind heeft zoveel invloed op het spel. Zeker die storm van zondag. Het is een loterij, de ploeg die de minste fouten maakt wint.”

‘Wij deden niets fout’

Wat dat betreft deden AGE/GGK en WCR niet voor elkaar onder. Van Zeist: “Nou ja, wij deden eigenlijk niets fout. Wij kregen een strafschop tegen, zo’n gevalletje aangeschoten hands of opzettelijk. Het eerste, vond ik. Op zijn bovenarm. Wij stonden toen al voor door een goal van Jeremy van der Ent.”

Prima groep

WCR doet mee in de bovenste regionen van de derde klasse D. “Vooraf had ik daar voor getekend. Wij zijn aan het bouwen dit seizoen, met een jong team. De huidige selectie is jong, een prima groep waar wij jaren mee vooruit kunnen’’, zegt Van Zeist tevreden. “Maar als ik de tien gespeelde wedstrijden doorneem had er misschien wat meer ingezeten. Wij hebben een serie gehad van drie gespeeld, nul punten. Dat was onnodig. De huidige top-vier is een logische denk ik, zeker voor een buitenstaander. Slikkerveer en JHR staan één en twee, speelden vorig seizoen nog in de tweede klasse, WCR ook,” aldus Van Zeist, die ook RCD voor zich moet dulden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant