Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwe elftalfoto te maken (Foto: PR).

Rhoonse vrouwen bekeren verder na strafschoppen

Sport 74 keer gelezen

Rhoon - De vrouwen van V.V. Rhoon speelden 19 november 2016 een spannende bekerwedstrijd bij en tegen de studentes van rsv Antibarbari. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en werd uiteindelijk beslist met strafschoppen in het voordeel van de Rhoonse vrouwen.

De wedstrijd ging niet goed van start voor de uitspelende vrouwen. In de openingsminuut ging het gelijk al mis - een eerste corner van Antibarbari werd niet goed ingeschat door de achterhoede en werd vervolgens door een vrijstaande speelster achter keepster Lisette Snel gekopt.

Bekerbijltje

Maar Rhoon, met een mix van jonge en oudere speelsters, kan bouwen op het karakter van de ervaren dames die al vaker met het bekerbijltje gehakt hebben. Na een kwartier spelen verstoorde Tamara Collé de opbouw van de Erasmiaanse studentes, pikte de bal op met het hoofd gevolgd door een snelle loopactie waarna zij beheerst afrondde voor de 1-1. Het Rhoonse team was veel in balbezit gedurende de eerste helft maar kwam niet tot resultaat.

Hoog oplopende emoties

De emoties liepen hoog op. Dat resulteerde in het stilleggen van de wedstrijd. Met de reprimandes en het onbegrip van beide partijen werd de rust gehaald met 1-1. De tweede helft verliep volgens hetzelfde spelbeeld. De lustig met geel strooiende arbiter vond dat Danitsja inmiddels te veel commentaar gaf, waarvoor zij een gele kaart kreeg en Rhoon verder moest met tien vrouwen.

Late gelijkmaker

Al snel werd het 2-1 voor de studentes na een mooie steekbal over links. In de zeventigste minuut belandde een schot van Carlinn op de paal en maakte doelvrouw Lisette zich een aantal keren zeer verdienstelijk door gevaarlijke counters van de snelle Antibarbari-meiden onschadelijk te maken. Met nog 5 minuten op de klok ging Lisette zelfs mee naar voren bij een corner - haar schot ging echter nipt over. In de voorlaatste minuut schoot de bal door de defensie en scoorde Tamara Collé alsnog in de uiterste hoek behendig de 2-2.

Twee strafschoppen gestopt

Toen volgden de strafschoppen. Ook nu was Lisette weer van onschatbare waarde door twee ballen te stoppen.De Rhoonse dames bekeren door bij de laatste acht.