Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta na 0-1 verlies tegen DCV uitgeschakeld in de “Regio Rijnmond Cup”.

Sport 148 keer gelezen

Goed voetballen en toch verliezen. Dit is in het kort de conclusie van de wedstrijd R.V.&A.V. Sparta tegen DCV. Zeker in de eerste helft werd er door het elftal van trainer Ron Luijten goed verzorgd voetbal gespeeld. R.V.&A.V. Sparta domineerde en was in de persoonlijke duels sterk.

DCV werd op eigen helft vastgezet en moest zich beperken tot het spelen op de counter. Na 45 minuten stond er echter nog steeds een brilstand op het scorebord want ondanks het overwicht wist R.V.&A.V. Sparta niet tot scoren te komen.

In de 2e helft startte R.V.&A.V. Sparta met vier nieuwe krachten zodat alle spelers ook vandaag weer speelminuten kregen. Het spelbeeld veranderde na zo’n tien minuten spelen.

Het initiatief lag nu plots bij DCV en zij kregen de controle over de wedstrijd. Na enkele speldenprikken wisten ze in de 80e minuut de vrije man te vinden die van dit buitenkansje wist te profiteren, 0-1.

In de laatste minuten plus blessuretijd drongen de Spartanen nog aan om de gelijkmaker te forceren maar de spelers wisten uit enkele mogelijkheden niet tot scoren te komen.

Uitgeschakeld dus voor de “Regio Rijnmond Cup” maar a.s zaterdag wacht een belangrijker opgave. R.V.&A.V. Sparta speelt dan voor de competitie thuis tegen DWO uit Zoetermeer. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Sander Steenbergen, Kevin Jumelet, Jim van Oeveren, Clint van Stee, Danny Abbing (46e Pieter Hofman), Ibo Ozbilek (65e Danny Langstraat), Justin Bulk (46e Jay Kerpel), Martijn Leenderts (46e Calvin Lupgens), Mitchell Pijpers, Jordi de Zwart, Richal Leitoe (46e Max Hoornweg).