SG SCOM/De Zeehond'73 zet wedstrijd naar zijn hand in vierde periode (Foto PR).
SG SCOM/De Zeehond'73 zet wedstrijd naar zijn hand in vierde periode (Foto PR).

SG SCOM/De Zeehond’73 wint na inhaalrace

Sport 9 keer gelezen

Hoogvliet - Na een fraaie inhaalrace wisten de waterpoloërs van SG SCOM/De Zeehond’73 in een bizar duel tegen ZVVS alsnog de overwinning te behalen. Halverwege de derde periode hadden de meegereisde supporters van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap weinig fiducie meer in een goede afloop.

Goed vorm gevonden

De Vlaardingse thuisploeg van ZVVS was het seizoen goed begonnen met een reeks zeges, maar leek de laatste weken toch wat te gaan kwakkelen. De ploeg uit Hoogvliet en Rozenburg leek juist de goede vorm gevonden te hebben en had de weg naar de top ingezet. Voor beide ploegen was het deze wedstrijd erop of eronder. Bij winst kon worden aangehaakt bij de top 3 van de competitie, bij een nederlaag rest een anoniem optreden in de middenmoot van de poule.

Wending

ZVVS begon het beste aan de wedstrijd en slaagde er in om in de eerste periode een voorsprong te nemen van twee doelpunten. SG SCOM/De Zeehond’73 kreeg aanvallend weinig grip op de tegenstander en slaagde er in de tweede periode niet in om het gat te verkleinen. Nadat de thuisploeg in de derde periode zelfs op 5-1 was gekomen leek het doek te vallen voor SG SCOM/De Zeehond ’73. Met de tweede treffer aan het einde van de derde periode nam de wedstrijd een wending.

Paniek

Wat de gehele wedstrijd niet was gelukt, lukte in de vierde periode probleemloos. De 5-2 achterstand werd doelpunt voor doelpunt verkleind en bij ZVVS sloeg de paniek toe. Met nog een kleine minuut te spelen sloegen de bezoekers nog eenmaal toe en kon een 5-6 overwinning alsnog gevierd worden.

Bekertreffen

De overwinning is een goede opmaat voor het bekertreffen van volgende zaterdag. De heren ontvangen in de tweede bekerronde dan het zesde herenteam van ZPB dat een klasse lager opereert dan SG SCOM/De Zeehond’73.

Uitslag: ZVVS-SG SCOM/De Zeehond’73 5-6 (2-0; 1-1; 2-1; 0-4). Doelpunten SG SCOM/De Zeehond’73: Alex Heskes, Sacha Aknaev (beide 2x), Robert Goedendorp en Jeffrey Meesters (beide 1x).

Uit de krant