De jonge deelneemsters van GV Animo, van links af Angelina, Demi en Phileine (Foto: Roxanne van Soest).
De jonge deelneemsters van GV Animo, van links af Angelina, Demi en Phileine (Foto: Roxanne van Soest).

Turnsters Animo draaien warm voor seizoen in tweede divisie

Sport 24 keer gelezen

Hoogvliet - Gymnastiekvereniging Animo heeft een start gemaakt met het wedstrijdseizoen. Het wedstrijdseizoen voor turnend Nederland begint langzaam op gang te komen. Animo’s 2e divisie meisjes hadden zaterdag 26 november 2016 de eerste districtswedstrijd in sporthal De Enk in Rotterdam Zuid.

Namens Animo namen Angelina Dees en Phileine Jansen deel bij de pupillen 1. Bij de eerstejaars jeugd N3 deed Demi Verbeek mee. Bij de junioren Nicole Vlasblom en Shakina Djojomarto en bij de senioren Pamela Holder. Voor de meiden was het weer even inkomen en de oefeningen beoordelen.

Geen volledig ingerichte turnzaal

Er werden op de meeste toestellen nieuwe oefeningen gedaan en ook nieuwe elementen geprobeerd. Sommige lukten, anderen niet. In de resultaten was goed te zien dat GV Animo geen volledig ingerichte turnzaal tot haar beschikking heeft. Dit in tegenstelling tot andere verenigingen in het district Zuid-Holland.

Zilveren medaille

Turnster Pamela Holder die vorig seizoen debuteerde bij de senioren na een aantal jaren turnpauze, was heel goed op dreef. Zij wist na vier toestellen de tweede plek te bemachtigen en kreeg de zilveren medaille omgehangen.

Rayonwedstrijd

De wedstrijd was een goede les om weer hard aan het werk te gaan. Volgende week is ook de eerste rayonwedstrijd. Dan kunnen andere meiden ook warmdraaien in hun eerste wedstrijd. Zodat GV Animo in de tweede divisie weer stappen kan maken.

Uit de krant