Een ruime winst op Katwijk brengt de vrouwen van SG SCOM/De Zeehond'73 in de middenmoot (Foto: PR).
Een ruime winst op Katwijk brengt de vrouwen van SG SCOM/De Zeehond'73 in de middenmoot (Foto: PR).

Einde aan verliesreeks vrouwen SG SCOM/De Zeehond’73

Sport 8 keer gelezen

Hoogvliet - Met een overwinning in Katwijk hebben de vrouwenwaterpoloërs van SG SCOM/De Zeehond’73 de reeks van nederlagen beëindigd. De ploeg uit Hoogvliet en Rozenburg hadden zaterdag weinig problemen met de staartploeg uit de competitie.

Na een rustig begin werd de thuisploeg in de loop van de wedstrijd op een steeds grotere achterstand gezet. Het resulteerde in een moeiteloze 3-10 overwinning.

Stroef begin

Het duel begon afwachtend en pas halverwege de eerste periode kwam SG SCOM/De Zeehond’73 op voorsprong. Dat was ook het enige wapenfeit in de eerste periode. Ook de tweede periode begon wat stroef, maar toen de vrouwen van de startgemeenschap eenmaal het doel weer hadden gevonden, ging het hard. In anderhalve minuut tijd werd driemaal gescoord.

Keeperswissel

Een tactische keeperswissel bij Katwijk mocht niet baten. De bezoeksters hadden de smaak van het scoren te pakken en wisten ook in de derde periode de Katwijkse verdediging driemaal te passeren. Intussen mochten ook de eerste doelpunten van de thuisploeg worden genoteerd. De vierde periode was er een om de voorsprong te consolideren en uit te spelen. Desondanks werd er opnieuw driemaal gescoord door SG SCOM/De Zeehond’73.

Solide plaats

Met de overwinning hebben de Vrouwen uit Hoogvliet en Rozenburg nu een solide plaats in de middenmoot, maar het gat naar boven bedraagt intussen zeven punten. Pas op 10 december 2016 komen de zij weer in actie. Dan krijgen ze bezoek van ZVL. SG SCOM/De Zeehond’73 kan zichzelf een goede dienst bewijzen door die wedstrijd te winnen.

Uitslag: Katwijk-SG SCOM/De Zeehond’73 3-10 (0-1; 0-3; 2-3; 1-3). Doelpunten SG SCOM/De Zeehond’73: Valerie Rapaille (3x), Lindy Poortman (2x), Monique van der Ven, Kirsty Poortman, Kayra Schott, Denise Meesters en Sascha Schouten (alle 1x).

Uit de krant