Afbeelding

Geflatteerde nederlaag R.V.&A.V. Sparta in Berkel

Sport 123 keer gelezen

Thuisploeg Berkel liet gistermiddag zien dat het niet voor niks op de 2e positie in de 3e klasse C staat. Vooral de aanvalslinie van Berkel speelt met veel dreiging en vernuft.

In de eerste 30 minuten moest de Spartaanse verdediging dan ook alle zeilen bijzetten om de thuisploeg van het scoren te houden. Dit deden ze prima mede ook door regelmatig goed ingrijpen van keeper Nathaniel Meyer.

Na een minuut of 20 spelen moest Clint van Stee helaas met een blessure het veld verlaten en hij werd vervangen door Calvin Lupgens die na weken van blessureleed eindelijk terug is in de Spartaanse gelederen.

In het laatste kwart van de eerste helft was het R.V.&A.V. Sparta dat vaker ten aanval trok en via twee goede aanvallen had het zomaar 0-2 kunnen staan.

De inzetten van de Sparta aanvallers troffen helaas geen doel. Met een blanco ruststand op het scorebord werden dan ook de kleedkamers opgezocht.

Met een wijziging op het middenveld, Danny Langstraat voor Pieter Hofman, startte Sparta aan de tweede helft. Ook nu was het Berkel dat in de beginfase het aanvallende initiatief nam zonder hierbij meteen gevaarlijk te worden.

Het was op het moment waarbij een Sparta speler, na blessurebehandeling, eigenlijk veel te laat het veld weer in mocht komen dat Berkel van deze man meer situatie wist te profiteren. Ondanks de 1-0 achterstand was er voldoende tijd voor de Spartanen nog iets aan de stand te doen.

Deze hoop werd echter snel te niet gedaan door een onterecht gegeven strafschop en gele kaart. Waarschijnlijk was dit een goedmakertje want even eerder was een vermeende handsbal in het doelgebied door de scheidsrechter weg gewuifd.

De spits van Berkel wist met dit cadeautje wel raad en zette zijn ploeg op een veilige 2-0 voorsprong. Het team van trainer Ron Luijten was in deze fase aangeslagen en tot overmaat van ramp volgde al snel het derde doelpunt deze middag voor de thuisploeg.

In de laatste 15 minuten liet Berkel de teugels wat los en kon R.V.&A.V. Sparta aanvallend iets gaan proberen. Dit had succes in de 74e minuut omdat de ingevallen Max Hoornweg (foto) zijn doelpuntje meepakte.

In de slotfase probeerde Sparta nog iets aan de stand te veranderen maar ook de Berkelse verdedigingslinie liet zien in dergelijke situaties slim te zijn en schroomde niet de bal op te ruimen voor de Spartanen gevaarlijk konden worden.

Een verdiende overwinning voor de thuisploeg die over een prima en uitgebalanceerde ploeg beschikt. Voor R.V.&A.V. Sparta een nederlaag waar men zich niet voor hoeft te schamen.

Jammer is alleen dat sommige tegendoelpunten in deze wedstrijd uit situaties voortkwamen waar men geen invloed op had.