Afbeelding

Boksers in een circuspiste

Sport 13 keer gelezen

Rotterdam - In de piste van Kerstcircus Ahoy staat donderdag 22 december een boksring. Grootste blikvanger deze avond op het Kerst Boksgala is Nouchka Fontijn. Door haar zilveren medaille op de Spelen in Rio verstevigde zij haar tweede plaats op de wereldranglijst tot 75 kilo.

Door Emile Hilgers


Andere boksers die voor de interland tegen Italië op de affiche staan zijn Delano James en Artjom Kasparian van boksvereniging Van ‘t Hof, Alicia Holzken, Max van der Pas, Enrico Lacruz en Roy Korving. Peter Müllenberg ontbreekt omdat hij nog herstelt na operaties aan zijn hand en neus.
Bondscoach Hennie van Bemmel stelt vast dat de Italianen gelijkwaardige tegenstanders afvaardigen voor de Nederlandse boksers. Het was niet makkelijk om een team te vinden dat met Kerst in Rotterdam wilde komen boksen, constateerde hij tijdens een perspresentatie in Crooswijk. Maar hij is blij met de deelnemerslijst en verwacht dat de tegenpartij goed voor de dag wil komen. “De Italianen zijn werkers.”
Net als directeur Peter Bonthuis van de Nederlandse Boksbond zei Van Bemmel verheugd te zijn dat de Nederlandse boksers zo kort voor de feestdagen een wedstrijd willen boksen, in het bijzonder Fontijn, zo relatief kort na de Olympische Spelen en de intensieve voorbereidingsperiode. “Super dat je er staat”, sprak de bondscoach in haar richting. “Anderen willen na Rio bij de kerstboom blijven, jij gaat gewoon weer boksen.”
Fontijn verklaarde op haar beurt dat ze ernaar uitkijkt om in Ahoy voor eigen publiek te boksen. Ook Kasparian, James en Korving zien hun partij op het kerstgala als een extra uitdaging.
Het evenement is georganiseerd door Hearts Sports in samenwerking met de Nederlandse Boksbond en met ondersteuning van Rotterdam Topsport.

Uit de krant