Afbeelding

Voetbaljournalist Sjoerd Mossou maakt de balans op

Sport 303 keer gelezen

We zijn halverwege het voetbalseizoen 2016/2017. Een seizoen waarin maar liefst drie Rotterdamse clubs in de eredivisie spelen. Voetbaljournalist Sjoerd Mossou maakt de balans op.

Door Jaap Deijbel

Rotterdam - Terugkijkend op de eerste seizoenshelft in de eredivisie, waarin Feyenoord zich voor het eerst in zestien jaar winterkampioen mag noemen, zegt Mossou: “Feyenoord is de terechte nummer 1. Op een kleine dip na, was het team heel stabiel, met een ijzersterke El Ahmadi en Jörgensen, die zich snel heeft aangepast en een completere spits is dan Kramer. Ik denk niet dat ze, net als vorig seizoen, zeven wedstrijden op rij zullen verliezen. Het is wel afwachten hoe het team omgaat met de afwezigheid van El Ahmadi, die in januari met Marokko meedoet aan de Afrika Cup.”

“Verder verwacht ik geen aankopen in de Kuip. Hooguit wordt er een overbodige middenvelder uit een buitenlandse competitie gehuurd. Net als PSV vorig seizoen met Van Ginkel. Maar als er een niet te weigeren bod wordt uitgebracht op Vilhena, dan wordt de situatie anders.” Mossou vindt PSV en Ajax kwalitatief beter, maar benadrukt: “Als Van Bronckhorst en Van Gastel het koppie erbij houden, dan is Feyenoord absoluut een serieuze titelkandidaat.”

Excelsior

Over Sparta en Excelsior is Mossou minder optimistisch. “Beide clubs moeten oppassen voor degradatie”, denkt hij. “’Ze hadden beide een goed begin. Excelsior had het geluk dat bijna ieder schot op doel een doelpunt opleverde. Net als Sparta was er toen sprake van een zekere frisheid. Inmiddels staat de club op een positie die je van ze mag verwachten.”

“Sparta voetbalde in het begin verrassend en als nieuwkomer ongedwongen. Maar het slot was minder. Beide clubs moeten uit de nacompetitie blijven. Dat is een loterij, want je moet in die korte periode echt in vorm zijn. Maar ik denk dat Sparta, in staat is Roda JC en Go Ahead onder zich te houden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant