Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta dames: Goed spel tegen een sterke tegenstander

Sport 141 keer gelezen

Rotterdam - De dames van R.V.&A.V. Sparta speelde hun eerste wedstrijd in 2017 thuis tegen Berkel vr1 (1e klasse) dus ze wisten van te voren dat ze aan de bak moesten. Sparta mocht de aftrap nemen.

Berkel zat er gelijk op waardoor onze dames er in de beginfase moeilijk uit kwamen. De aanhoudende druk van Berkel leidde in de 3e minuut tot de 0-1. Het leek zo dus een lastige avond te gaan worden.

Het wedstrijdbeeld liet even later anders zien. De Spartaanse dames werden na net vroege tegendoelpunt wakker en gingen meer als team voetballen. Zo ontstonden enkel kansjes die helaas (nog) niet werden benut.

Berkel had na een aantal kansen gemist te hebben een goed lopende aanval en deze resulteerde in de 29e minuut in de 0-2. Hierna zijn er voor beide teams nog kansen geweest maar deze werden matig uitgespeeld door beide partijen.

In de tweede helft kwam er een beter R.V.&A.V. Sparta op het veld. Ze zette Berkel vast op eigen helft waardoor Berkel een periode niet goed wist waar ze het moesten zoeken. Sparta kon weer een aantal kansen noteren, maar de dames scoorde nog niet.

In het laatste half uur werd Berkel weer iets sterker zonder de overhand te krijgen op het veld. In de 75e minuut mocht Rhiannon van Kan aanleggen voor een vrije trap. Waar ze vaak hard wil schieten deed ze het nu met gevoel en schoot de bal prachtig in de kruising. Zo stond het 1-2.

Na dit mooie doelpunt viel de concentratie even weg. Een moment waar Berkel direct gebruik van maakte door in de 76e minuut hun derde doelpunt te maken. Daarmee was deze wedstrijd gespeeld.

Namens de trainers complimenten voor de dames van R.V.&A.V. Sparta. Er is bij vlagen prima gespeeld tegen een tegenstander die dit seizoen drie klassen hoger speelt in de competitie. De dames van R.V.&A.V. Sparta hebben hiermee laten zien hoe ze gegroeid zijn in de afgelopen 6 maanden.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Pamela Smitskamp, Susan de Vries, Samantha den Hartog, Nicky Smid, Selina Nab, Gina de Jong, Shawni Latuheru, Shelene Pijpers, Melissa de Bree, Teddy Kitambala, Rhiannon van Kan

Wissels: Madli Hersi, Romy Leijdsman, Clemance Lansman

Scoreverloop: 3e Berkel 0-1, 32e Berkel 0-2, 75e Rhiannon van Kan 1-2, 76e Berkel 1-3

Trainer/coach: Jacco Been

Assistent coach: Lars Hulstkamp

Verzorgster: Danielle van der Nobelen