Afbeelding

Delta Cycling Rotterdam is wielerploeg voor heel de stad

Sport 8 keer gelezen

Onder een andere naam en met een nieuw onderkomen in De Hofbogen verlegt Cyclingteam Join-S De Rijke, een semiprofessionele wielerploeg, de focus. Door activiteiten naast wielrenwedstrijden te organiseren, kiest het team voor breedtesport.

Door Gerrit van Loon

Rotterdam - De eerste wedstrijden onder de meer algemene naam Delta Cycling Rotterdam zijn reeds gereden. Op 30 maart is de ploegpresentatie van het vernieuwde team in de nieuwe hotspot. Join-S De Rijke verhuisde van een bedrijventerrein in Berkel en Rodenrijs naar een ruimte in De Hofbogen in de Vijverhofstraat naast wielercafé Coppi. Om profs en vrijwillige wielrenners met elkaar te integreren wordt er een zoektocht of talentenjacht naar dé Rotterdamse amateurwielrenner voor in het wedstrijdteam gestart, laat Mark van der Linden van Delta Cycling Rotterdam weten.

“Een wielerclub is meestal afhankelijk van een aantal sponsoren. Dat maakt kwetsbaar, maar we zijn blij dat we van sponsor Leen de Rijke (72) de kans krijgen om ons in de komende drie jaar te bewijzen.

“Door andere activiteiten te organiseren en het fietsen voor álle mensen in Rotterdam leuker maken, nemen we een voorsprong op de toekomst”, toont Van der Linden ambitieus. Samen met een ploegentrainer, teammanager en mecanicien is hij in vaste dienst van de club. Met de gemeente Rotterdam, het bedrijfsleven en buurcafé Coppi worden er tourtochten in de regio voor amateurwielrenners (of bedrijfspersoneel) georganiseerd. Vanaf de nieuwe ruimte in Rotterdam-Noord wordt er vertrokken. In de ruimte zijn twee douches aangebracht, een winkeltje en een werkplaats.  

“We gaan bedrijfsuitjes en wielercafés met onder andere Wilfried de Jong organiseren rondom grote profwedstrijden, zoals Parijs-Roubaix. In onze werkplaats kunnen indoorfietstrainingen worden gereden. Dat in combinatie met grote schermen waarop Wahoo-challanges zijn. Wattages, hellingspercentages en tijden worden strikt bijgehouden. Daarbij zijn soms onze wedstrijdrenners aanwezig. Zijn geven ook clinics. Vorig jaar maakten drie van onze renners een overstap naar de fullprofs. Dat is een hoog aantal. De verdeling tussen wedstrijden rijden en maatschappelijke (fiets)evenementen zal percentagegewijs op fifty-fifty komen te liggen”, vertelt Van der Linden.

Iedere sportieve fietser verder brengen, dat is het doel van Delta Cycling Rotterdam. Met de wethouder wordt ook gekeken hoe bijvoorbeeld de Coolsingel voor fietsers veiliger kan worden. De naam van het nieuwe onderkomen krijgt nog een officiële naam: Delta Cycling Campus.             

Uit de krant