Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta overloopt Excelsior in 11 minuten

Sport 116 keer gelezen

Rotterdam  - Sparta heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 5-1 gewonnen. Voor Sparta scoorde Martijn Leenderts, Jordi de Zwart (twee keer) en Wesley van den Dries (twee keer). Sparta blijft door deze overwinning vierde in de competitie.

Trainer Ron Luijten stuurde dezelfde elf spelers als vorige week het slecht bespeelbare veld op. Het wordt tijd dat daar iets aan wordt gedaan. Onder invloed van de slechte gesteldheid van het veld ontstond in de eerste helft een nogal rommelige wedstrijd.

In de eerste twintig minuten pakte de gasten een optisch overwicht door veelvuldig de lange bal te spelen. Dit leverde op twee door de Sparta verdediging onschadelijk gemaakte kansen na niets op. De Kralingers schreeuwde nog een keer om een penalty maar de scheidsrechter wilde er niets van weten.

Na 26 minuten spelen kreeg Martijn Leenderts de bal op rechts aangespeeld. Hij probeerde het maar eens en zag zijn boogbal vanaf circa 20 meter achter de verbaasde keeper in de verre hoek vallen. Na deze treffer draaide het wedstrijdbeeld.

Excelsior kwam er niet meer aan te pas mede omdat het Spartaanse middenveld met Edinho Pique, Allon Coomans, Danny Langstraat en de regelmatig inschuivende Jim van Oeveren de touwtjes stevig in handen nam.

Voor het rustsignaal van scheidsrechter Lingen kreeg R.V.&A.V. Sparta nog drie kansen. Jordi de Zwart, Danny Langstraat en Martijn Leenderts zagen hun pogingen deze keer geen doel treffen. De ruststand werd zo 1-0 terwijl de regen inmiddels met bakken naar beneden kwam.

R.V.&A.V. Sparta ging in de tweede helft door met dat waar het na 45 minuten mee gestopt was. Persoonlijke duels winnen en vooruit voetballen. Na over gekopte kopballen van Jordi de Zwart en Allon Coomans en een afzwaaier van Excelsior viel in de 68e minuut de 2-0. Linksbuiten Wesley van den Dries stond aan het einde van deze goed uitgespeelde aanval.

Enkele minuten later viel uit het niets de aansluitingstreffer. De gasten konden hier niet lang van genieten want 3 minuten later kopte Jordi de Zwart een voorzet technisch knap met het achterhoofd langs de keeper. Even later in de 79e minuut gevolgd door de tweede goal van Jordi die een voorzet van Martijn beheerst af maakte.

Met nog tien minuten op de klok speelde alleen R.V.&A.V. Sparta nog. Met name Wesley van den Dries kreeg nog enkele mogelijkheden waarvan hij er in blessuretijd nog een wist te benutten. Dit was ook direct de mooiste goal van deze wedstrijd.

Na een goede voorzet vanaf de vleugel veegde Wesley de bal met zijn hak tegendraads langs de kansloze keeper van Excelsior. Zo werd de eindstand van 5-1 bereikt. Volgende week zaterdag speelt R.V.&A.V. Sparta de uitwedstrijd tegen Victoria in Vlaardingen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Nathaniel Meyer, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Pieter Hofman, Danny Abbing (foto), Allon Coomans, Edinho Pique, Danny Langstraat, Martijn Leenderts (82e David Booms), Jordi de Zwart, Wesley van den Dries.