Afbeelding

Ruime overwinning R.V.&A.V. Sparta dames in de beker

Sport 131 keer gelezen

Rotterdam Dinsdagavond 28 maart stond de wedstrijd tussen Kethel Spaland vr 1-R.V.&A.V. Sparta vr1 op de agenda. De dames van Sparta mochten beginnen. Het beeld van de wedstrijd was gelijk duidelijk, de dames van R.V.&A.V. Sparta kwamen hier om te winnen.

In de eerste minuten kreeg Sparta een paar kansen die helaas niet verzilverd werden. Vervolgens kwamen de dames met een een mooie combinatie met als eindstation Renata Carvalho. Zij schoot de bal achter de keepster maar helaas stond ze buitenspel.

Even later kreeg Renata Carvalho weer de bal, stond geen buitenspel, en dus stond het 0-1 in de 14e minuut. De Spartaanse dames gingen na de aftrap vol druk zetten en dat resulteerde in de 17e minuut in een 0-2 gemaakt door Mariluz Ramos. Niet veel later verwerkte Kethel Spaland een corner niet goed waardoor Mariluz haar tweede doelpunt kon maken en de 0-3 op het scorebord zette.

Hierna bleven de dames van R.V.&A.V. Sparta de tegenstander met succes op eigen helft opjagen. Rond de 28e minuut kreeg Shelene Pijpers de bal aan de zijkant aangespeeld waarna ze de achterlijn opzocht en een voorzet gaf met als eindstation Melissa de Bree die de bal onhoudbaar in de goal schoot en zo de 0-4 kon maken.

In de 35e (0-5) en 41e (0-6) minuut kwamen er na goed samenspel twee goals van de voet van Renata Carvalho na goed spel van de Spartaanse dames. Zo had Renata haar hattrick vol gemaakt. Na 45 minuten spelen floot de scheidsrechter af voor de rust.

Na de rust mocht Kethel Spaland aftrappen en zocht gelijk de aanval maar zonder succes. De Spartaanse dames verdedigde goed. In het vervolg is dit nog een paar keer gebeurd alleen er werd in deze wedstrijd geen enkele keer gescoord door het team van Kethel Spaland.

In de 54e minuut kreeg Rhiannon van Kan de bal. Zij dacht: ‘laat ik maar eens schieten’ en zo stond de 0-7 op het scorebord. Niet heel veel later kreeg R.V.&A.V. Sparta een corner toegekend die Rhiannon van Kan mocht gaan nemen. Ze kreeg de bal bij de inlopende Samantha den Hartog die in een keer loeihard schoot. Zo stond het in de 60e minuut 0-8. Sparta bleef hierna veelvuldig naar voren voetballen.

Toen de bal in de voeten van Romy Leijdsman werd gespeeld, ging zij op avontuur en dat avontuur werd beloond met een vrije trap. Die bal werd genomen door Rhiannon van Kan. Waar ze vaak hard schoot om de bal er in te krijgen deed ze het nu uitermate beheerst. Ze nam een aanloop en schoot de bal feilloos in de rechter bovenhoek en zo gaf het scorebord 0-9 aan in de 69e minuut.

De Spartaanse dames bleven doorcombineren en in de 76e minuut kreeg Shelene Pijpers de bal aangespeeld in de 16 meter waarna ze er 0-10 van maakte. De dames vonden de uitslag nog niet hoog genoeg en gingen nog nog even door. Zo werd er in de 85e minuut nog gescoord door Rhiannon van Kan die de 0-11 maakte en zo ook een mooie hattrick op haar naam wist te zetten. Hierna werd er niet meer gescoord.

Wij als trainers/coaches zijn blij met wat de dames in deze wedstrijd hebben laten zien. De opdrachten die ze vooraf mee hebben gekregen voerde ze namelijk goed uit. Gefeliciteerd met deze overwinnign dames, wij zijn trots op jullie!!!!

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Susan de Vries, Miranda Kester, Nicky Smid, Samantha den Hartog, Madli Hersi, Gina de Jong, Romy Leijdsman, Shelene Pijpers, Renata Carvalho, Mariluz Ramos, Melissa de Bree

Wissels: Rhiannon van Kan, Clemance Lansman

Coach: Lars Hulstkamp

Assistent scheidsrechter: Jacco Been

Verzorgster: Danielle van den Nobellen