Afbeelding

Dames R.V.&A.V. Sparta eindigen competitie met winst

Sport 159 keer gelezen

Rotterdam - Gisteren stond de wedstrijd tussen de dames van vv Blijdorp en R.V.&A.V. Sparta op het programma. Dit werd voor beide partijen de laatste competitiewedstrijd.

De wedstrijd werd door de dames van Sparta begonnen. In de eerste helft werd door beide partijen matig gevoetbald. Dit kwam door een matige passing en de onrust in het spel van beide teams.

Beide teams kregen een aantal kansen maar die werden niet goed uitgespeeld of een van de keepsters stond in de weg.

In de tweede helft zagen we een heel ander R.V.&A.V. Sparta op het veld staan dat graag wilde winnen. Er werden kort na de rust een paar combinaties gedaan maar helaas nog zonder succes. In de 54e minuut werkte Blijdorp de bal slecht weg waar door Samantha den Hartog de bal kon oppikken en van 24 meter in de linkerbovenhoek schoot en zo werd de stand 0-1.

Hierna was er een tijdje niks te zien omdat het spel weer rommeliger werd. Nu kregen de dames van Blijdorp wat kansen maar de verdediging heeft alle kansen onschadelijk gemaakt.

Rond de 75e minuut kreeg R.V.&A.V. Sparta een corner na een mooie combinatie. Shelene Pijpers nam de corner en hij kwam terecht achter in de zestienmeter waar Gina de Jong de bal via een speelster van Blijdorp binnen schoot en zo de 0-2 maakte.

7 minuten later ontstond er een goede combinatie tussen Miranda Kester, Madli Hersi, Shelene Pijpers en het eindstation Gina de Jong die de bal hard achter de keepster schoot en zo de stand tot 0-3 maakte.

Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd kwam van Romy Leijdsman die van ongeveer 25 meter via de onderkant van de lat de bal hard achter de kansloze keepster schoot. Korte tijd later floot de scheidsrechter af.

Dames gefeliciteerd met deze overwinning. Wij als trainers zijn trots op jullie!! De dames hebben in hun eerste seizoen een mooi resultaat behaald, de 2e plaats!!!

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Gina de Jong (46e Renata Carvalho), Miranda Kester, Samantha den Hartog, Teddy Kitambala, Susan de Vries, Shelene Pijpers, Romy Leijdsman, Madli Hersi (46e Clemance Lansman), Renata Carvalho (46e Gina de Jong), Rhiannon van Kan, Melissa de Bree

Coach: Jacco Been

Assistent coach: Lars Hulstkamp

Assistent scheidsrechter: Ernst Hulstkamp