Jan Dirk Stouten, directeur/eigenaar JDS  samen met Angélique van Hienen, Managing Director WTC Rotterdam.
Jan Dirk Stouten, directeur/eigenaar JDS samen met Angélique van Hienen, Managing Director WTC Rotterdam.

Jan Dirk Stouten naar Coolsingel, maar niet als verslaggever

Sport 15 keer gelezen

Rotterdam - Of het wrang voelt dat hij in het kampioensjaar van Feyenoord geen commentaar meer op Rijnmond verzorgt? Jan Dirk Stouten haalt figuurlijk de schouders op. “Nee hoor. Toen ik die beslissing nam, had ik wel slapeloze nachten maar nu niet meer. Ook als ik had geweten dat Feyenoord de titel ging pakken, had ik het niet anders gedaan.”

Door Raymond Rotteveel

“Als ik was gebleven, had ik nooit de Premier League voor Ziggo kunnen doen en dat was echt een jongensdroom. Dus nee, het is goed zo”, zegt ‘JD’ die toevalligerwijs onlangs zijn kantoor op de Coolsingel betrok. “Haha, toeval bestaat niet! Ik was drie, vier maanden geleden op zoek naar een ruimte voor m’n eigen onderneming en had via LinkedIn een oproep gedaan. Het WTC reageerde snel en dat voelde meteen goed. Vorige week hebben we de eerste dozen uitgepakt en nu is er een huldiging van Feyenoord... Nee toeval bestaat niet.”

Stouten is druk met lezingen, presentaties en als hoofdredacteur van Friends in Business. Daarnaast werkt hij aan internetzender Recht uit Rotterdam. Miste hij het niet, een spannende wedstrijd verslaan? “Het was even wennen. Voor het eerst in 26 jaar had ik weer es een vrije dag in het weekend. En toen de competitie begon, was ik nog gewoon op vakantie. Best vreemd om dan de stand van Groningen-Feyenoord op Teletekst te lezen.” Tot voor kort kwam hij niet meer bij Rijnmond. Bewust niet. “Kijk, Frank (Vijg) is nog altijd een goeie vriend en ook met Ruud (van Os) en Dennis (van Eersel) is het contact goed, maar ik heb opzettelijk afstand genomen, Vond ik wel zo netjes. Of het kriebelt? Nou, ik doe af en toe nog een klusje. Dan oefen ik wel even hoor. Hoe? Zoals ik dat vroeger als jongetje al deed: een wedstrijd opzetten en dan in m’n hoofd commentaar geven. Vrienden vragen wel eens: Jan Dirk, geef nog es commentaar. Maar ik ben ook weer geen kermisattractie waar je een euro in gooit en die dan gaat ratelen.”

Uit de krant