Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta zet goede stap richting nacompetitie

Sport 134 keer gelezen

Rotterdam - Door een 0-1 overwinning te behalen in de wedstrijd tegen DWO heeft het vlaggeschip van de R.V.&A.V. Sparta een goede stap gezet om een ticket te kunnen bemachtigen voor het spelen van de nacompetitie.

De Spartanen domineerden reeds van de aftrap en via goed combinatiespel en druk naar voren werd de thuisploeg vast gezet op eigen helft. Na enkele speldenprikken was het na 10 minuten spelen raak voor de rood-witten.

Een mooie lange bal van Danny Langstraat werd op randje 16 meter gebied meteen op de slof genomen door Allon Coomans (foto). Een wonderschoon doelpunt die zeker een grote kans zou maken om tot doelpunt van het jaar verkozen te worden.

R.V&A.V. Sparta bleef in het vervolg van de eerste helft het goede spel voortzetten maar had helaas de pech dat schoten van Martijn Leenderts en Wesley van den Dries respectievelijk paal en lat raakten.

Na de thee opnieuw een goed startend R.V.&A.V. Sparta met twee grote kansen in de eerste minuten. Helaas konden deze ook niet verzilverd worden waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef.

Na een minuut of tien nam DWO het initiatief over en trachtte met veel lange ballen en fysieke inzet een gelijkmaker te forceren. De Spartaanse verdediging met jongeling Jaime de Brito, Clint van Stee, Kevin Jumelet en Danny Abbing gaf echter geen krimp en wist keer op keer de aanvallers af te stoppen.

Slechts eenmaal wist DWO gevaarlijk te worden maar deze poging ging hoog over het doel. De tijd vorderde en R.V.&A.V. Sparta kreeg in de slotfase alsnog een aantal goede kansen om de wedstrijd voortijdig te beslissen echter zonder resultaat.

Met hard werken en slim spelen trokken de Spartanen alsnog de overwinning over de streep. Staf, spelers en supporters konden een klein feestje vieren want de tiende overwinning in de laatste elf wedstrijden was een feit.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat de R.V.&A.V. Sparta er qua puntenaantal en doelsaldo prima voor om volgende week in de thuis wedstrijd tegen Berkel officieel een ticket voor de nacompetitie te pakken.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Nathaniel Meyer, Jaime Soares de Brito, Clint van Stee, Kevin Jumelet, Danny Abbing, Danny Langstraat, Edinho Pique, Allon Coomans, Wesley van den Dries. Jordi de Zwart, Martijn Leenderts (78e Ibo Ozbilek).