Afbeelding

R.V.&A.V. Sparta wint weer van Lombardijen

Sport 119 keer gelezen

Rotterdam - De thuiswedstrijd tegen Lombardijen eindigde in februari in een 2-1 overwinning voor R.V.&A.V. Sparta. Per decreet van de KNVB werd beslist dat dit niet naar wens was en dus moest de wedstrijd opnieuw worden gespeeld. Deze keer werd het een 4-1 overwinning voor Sparta.

Zo’n 50 supporters hadden op deze dinsdagavond 2 mei de moeite genomen huis en haard te verlaten. Zij zagen in de eerste helft weinig bijzonders. Na een kwartier spelen maakte Jordy Craanen (foto) uit de kluts de 1-0. Vijftien minuten later werd het gelijk toen de verdediging er even niet goed uit zag. Voor de rest waren er alleen schoten van Ibo Ozbilek, Kevin Jumelet en opnieuw Jordy te zien. Rust 1-1 dus.

In de tweede helft voetbalde alleen de mannen van Ron Luijten. Een stuk of tien pogingen zorgde na rust voor de eindstand van 4-1. Ibo schoot vlak na rust de 2-1 binnen, Jim van Oeveren benutte een kwartier voor tijd een terecht toegekende penalty en vier minuten voor het eindsignaal maakte invaller Jordi de Zwart de vierde voltreffer voor de R.V.&A.V. Sparta.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Lombardijen: Massimo van Ewijk, Maurice den Ouden (46e Allon Coomans), Jaime Soares de Brito, Jim van Oeveren, Danny Langstraat, Kevin Jumelet, Ibo Ozbilek, Martijn Leenderts, Shamar Berggraaf (78e Luciano Furtado), Jordy Craanen (46e Jordi de Zwart), Wesley van den Dries.

Luciano Furtado maakte deze keer tegen Lombardijen zijn debuut. Hij viel in voor een ander jong talent, Shamar Berggraaf. Laatst genoemde speler mocht voor het eerst in de basis beginnen van Ron Luijten.

Ter zelfde tijd verloor op een ander veld Excelsior het uitzicht op de derde periodetitel. Deze strijd gaat zaterdag dus alleen nog tussen R.V.&A.V. Sparta en IJVV De Zwervers. Sparta heeft dan op eigen terrein aan een punt genoeg tegen koploper Berkel. Of de enige concurrent moet punten verspelen.

Reden genoeg voor Rotterdamse supporters om aanstaande zaterdag naar Sportpark RMC Nieuw Terbregge te komen. De technische staf en de spelers van R.V.&A.V. Sparta willen er alles aan doen om de derde periodetitel te winnen.