Afbeelding
Foto: Rotterdam Urban Trail

Rotterdam Urban Trail voert 3.500 lopers door 20 iconische locaties

Sport 26 keer gelezen

Rotterdam - Aanstaande zondag vindt de tweede editie van de Rotterdam Urban Trail plaats. Vanaf 9.30 uur beleven de meer dan 3.500 ingeschreven deelnemers een ontdekkingstocht door de Rotterdamse binnenstad en lopen zij door maar liefst 20 bijzondere locaties waaronder het Groot Handelsgebouw, Poppodium Rotown en Het Oogziekenhuis Rotterdam.

De start van de tweede editie is bij Het Nieuwe Instituut, vervolgens gaat de route onder meer door Poppodium Rotown, langs de miniatuur treintjes van Miniworld Rotterdam en door één van de bioscoopzalen van Cinerama. Daarnaast gaan de deelnemers onder een skelet van een potvis door in het Natuurhistorisch Museum, door de bierbrouwerij van Brouwerij Noordt en over het podium van het Hofpleintheater. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse Urban Trails gaan de deelnemers door een ziekenhuis, ook maakt onderdeel uit Oogziekenhuis Rotterdam van het gloednieuwe parcours.

De voor iedereen bekende Luchtsingel en de Kubuswoningen keren in de tweede editie terug. Het volledige parcours van circa 12 km en alle 20 locaties zijn te vinden op de website www.rotterdamurbantrail.nl Deelnemers starten op zondag 7 mei om 9.30 uur en krijgen na de finish een medaille en een ontbijt aangeboden.

Bij een Urban Trail is niet de tijd belangrijk, maar draait het om een unieke loopervaring: deelnemers lopen door verschillende gebouwen, steegjes, parken en binnentuinen waar men anders nooit komt. De komende weken maakt de organisatie via haar website en social media kanalen nog meer bijzondere locaties bekend waar het parcours van de Rotterdam Urban Trail door heen zal gaan.

Inschrijven

Er zijn nog een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar via de website www.rotterdamurbantrail.nl.

Uit de krant