Afbeelding

De beslissing voor R.V.&A.V. Sparta valt zaterdag

Sport 112 keer gelezen

Rotterdam - R.V.&A.V. Sparta heeft na het 2-2 gelijkspel bij SSS uitzicht op de 2e klasse. Voor de selectie van vertrekkend hoofdtrainer Ron Luijten scoorde Ibo Ozbilek en Jordi de Zwart de doelpunten. Aanstaande zaterdag omstreeks half drie begint de return op Sportcomplex RMC Nieuw Terbregge.

De technische staf van R.V.&A.V. Sparta moest het elftal wegens twee schorsingen aanpassen. Allon Coomans en Wesley van den Dries hielden een schorsing over aan de gewonnen wedstrijd tegen FC Binnenmaas. De gele kaart voor laatst genoemde was bijzonder. Hij kreeg de vermaning omdat hij na de overwinning op FC Binnenmaas in de ogen van de arbitrage verkeerd juichte. Ja, het kan allemaal.

Ron Luijten stuurde de volgende formatie het veld in: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Kevin Jumelet, Danny Abbing, Edinho Pique, Ibo Ozbilek, Danny Langstraat, Gianno Soares Semedo de Carvalho, Jordi de Zwart (83e Shamar Berggraaf), Max Hoornweg.

In de eerste helft kregen beide teams weinig kansen. Beide teams probeerde de wedstrijd te controleren. Max Hoornweg was een keer gevaarlijk maar hij mistte het geluk in de afwerking. Ook Jordi de Zwart werd met een kopbal en later met een afstandsschot gevaarlijk. SSS stelde hier in de eerste helft weinig tegenover. Een weggewaaide voorzet die op de bovenkant van de lat eindigde was hun gevaarlijkste moment voor rust.

De tweede helft begon met hetzelfde beeld. R.V.&A.V. Sparta controleerde de wedstrijd maar maakte de kansjes niet af. Onder andere de aanvoerder Jim van Oeveren zag een kopbal net naast het doel verdwijnen. Het duurde tot de 62e minuut voor het wel raak was. Ibo Ozbilek kreeg de bal uit de kluts op een presenteerblaadje en kon geheel vrijstaand de score openen, 0-1.

Na deze goal kantelde de wedstrijd. SSS ging opportunistischer spelen en kreeg daarbij regelmatig de hulp van de zeer warrig leidende scheidsrechter. Uit een van deze situaties viel in de 66e minuut de gelijkmaker.

Een doelpunt waarvan de thuisclub niet lang kon genieten want direct vanaf de aftrap schoot Jordi de Zwart de tweede treffer voor Sparta over de verbouwereerde doelman van SSS, 1-2. Een juweel van een doelpunt!

Onder druk van de achterstand bleef SSS met de nodige hulp proberen tot score te komen. Dit leverde in de 77e een tweede gelijkmaker op die in de categorie cadeautje mag worden geplaatst. Hierna had het weinig met voetbal te maken. Het bleef 2-2 en dus liggen alle opties open voor zaterdag. De spelers gingen met een applaus van de circa 75 meegereisde supporters van het veld.

Aanstaande zaterdag staat de return van deze finale op het programma. De winnaar van deze wedstrijd gaat direct naar de 2e klasse. Bij een gelijkspel volgt een verlenging van dertig minuten en daarna eventueel nog een strafschoppenserie.

Omstreeks half drie wordt er zaterdag afgetrapt op het Sportcomplex RMC Nieuw Terbregge. De spelersgroep en de staf van R.V.&A.V. Sparta hopen dan weer op uw massale en hartstochtelijke ondersteuning te mogen rekenen.