Jeffry Fortes (links) op 15 april bij de 1-0 winst tegen Vitesse. (Foto: Excelsior/Jan den Breejen)
Jeffry Fortes (links) op 15 april bij de 1-0 winst tegen Vitesse. (Foto: Excelsior/Jan den Breejen)

Excelsior wil zondag zelf ook graag een eigen feestje vieren

Sport 9 keer gelezen

Rotterdam - Het kampioensfeest van Feyenoord is al geregisseerd. Slechts weinigen geloven in een scenario waarin Excelsior zondag 7 mei de kraker wint. Begrijpelijk, na twee ruime zeges van Feyenoord eerder dit seizoen (4-1 in de Kuip, 4-0 voor de beker). Maar underdog Excelsior wil ook graag een feestje vieren en heeft minimaal een gelijkspel nodig voor rechtstreeks behoud in de eredivisie. Vijf vragen aan middenvelder Jeffry Fortes.

Door Emile Hilgers

Hoe is de sfeer bij Excelsior?

“De sfeer is goed, zeker na de belangrijke overwinning op NEC. Mentaal zit het goed, we zijn aan een mooie serie wedstrijden bezig. Maar we zijn ons ook heel erg bewust dat we er nog niet zijn, en dat we nog een puntje nodig hebben om veilig te zijn.”

Gun je het Feyenoord?

“Het is achttien jaar geleden dat de club voor het laatst kampioen werd. Ik weet hoe dat voelt, heb meegemaakt dat FC Dordrecht na negentien jaar promoveerde. Feyenoord staat vanaf van het begin van deze competitie bovenaan. Ik denk dat veel mensen Feyenoord de titel gunnen. Maar bij Excelsior kijken we naar onze eigen plek op de ranglijst.”

Een week later kan toch ook nog?

“Hoe eerder we veilig zijn, hoe beter. Volgende week is ons laatste competitiewedstrijd, uit tegen ADO. Een club die eveneens aan een goede reeks bezig is. Ook dat kan een spannend duel worden. De competitie is zeker niet voorbij, het kan nog tot het laatst spannend blijven.”


Hoe belangrijk is erevisie spelen voor jouzelf?

“Toen ik vorig jaar naar Excelsior ging, wilde ik nog twee jaar op het hoogste niveau spelen voor ik een volgende stap zou zetten. In de laatste wedstrijden van dit seizoen zal ik alles geven om dat mogelijk te maken.”


Wordt het een leuke wedstrijd tegen Feyenoord, denk je?

“Ik denk dat het een hele leuke wedstrijd kan worden. We zitten in een goede flow, net als Feyenoord. Beide ploegen zullen aanvallend spelen en willen na afloop een feestje vieren. Ik hoop dat het rustig verloopt als Feyenoord bij ons kampioen wordt, Woudestein is niet het grootste stadion. Wij vieren er zondag liever ons eigen feestje, met de Excelsior-supporters.”

Uit de krant