Afbeelding

Judo010 laat zich weer zien!

Sport 9 keer gelezen

Op zaterdag 24 juni 2017 werden de Open Barendrechtse judokampioenschappen georganiseerd door Budoschool John van Eerdenburg en Judo010 was ook uitgenodigd.

In de eerste groep vochten Elana en Suwenska voor de prijzen. Het was voor Elana nog maar haar derde wedstrijd in haar jonge carrière, maar toch wist ze al haar partijen met een vol punt te winnen door haar tegenstanders met een beenworp naar de grond te brengen en vervolgens een stevige houdgreep te maken. Daardoor werd ze knap 1ste!

Suwenska had het wederom erg zwaar. Vanwege haar postuur, die niet gering is voor haar leeftijd, moet ze het altijd opnemen tegen jongens en meisjes met een veel hogere band terwijl zij nog maar de gele band heeft. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stevig verzet te geven. Ze had zelfs scoringskansen en vocht alle wedstrijden helemaal uit. Suwenska werd 4de en kreeg een mooie medaille mee, plus extra applaus van het publiek en de scheidsrechters voor haar inzet!

In de tweede groep nam JJ het op tegen stevige jongens en meisjes die ook net wat zwaarder waren dan hijzelf. Maar JJ is niet bang en ging vol in de aanval. De eerste twee partijen werd hij overgenomen. Maar in de laatste partij paste hij een truc toe waarvan hij van tevoren dacht dat hij die niet zou kunnen. JJ maakt een mooi half punt met een linkse heupworp en maakte de wedstrijd af met een houdgreep. Hij heeft dus geleerd dat hij eigenlijk alles kan, als je het maar doet. Knap hoor JJ! Hij werd 3de.

In de laatste groep kwamen Aki en Tuur in actie. Aki won zijn eerste twee partijen met mooi aanvallend judo. Toen kwam hij een tegenstander tegen die hij niet omver kreeg, maar de tegenstander kreeg hem ook niet omver. Aki bleef aanvallend judoën, maar liet zich in de laatste 30 seconde even verrassen en lag toen heel kort in een houdgreep. Zijn tegenstander kreeg daardoor de winst van de partij die qua score gelijk was geëindigd. In zijn laatste partij had hij iets teveel ontzag voor zijn tegenstander. Maar Aki nam wel de 3de plaats mee naar huis.

Tuur had het zwaar tijdens zijn partijen. Zijn tegenstanders pakten hem steeds om zijn nek en hij viel zelfs een keer op zijn hoofd. Maar Tuur is judo010’s grootste doorzetter en blijft doorvechten tot het bittere eind. In zijn eerste partij maakte hij 2 mooie scores, maar belande hij onfortuinlijk in een houdgreep. In de partijen daarna wist hij de aanvallen van zijn tegenstanders goed te pareren door rechtop te blijven staan. Hij kon zelfs zijn tegenstanders omsturen, maar telkens op de grond wisten ze hem in een houdgreep te pakken. Tuur werd 5de en heeft de judo010-trainers een trots gevoel gegeven!

Het was een goede, sterke en leerzame dag in Barendrecht. Dank Budoschool John van Eerdenburg voor de gastvrijheid. Volgende keer weer nieuwe ronde, nieuwe kansen voor de Judo010-judoka’s!

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant