Afbeelding
Foto: Harbour Tour

Harbour Tour leidt wielrenners door het havengebied

Sport 15 keer gelezen

Rotterdam - Op 24 september wordt de eerste editie van de Harbour Tour georganiseerd. Tijdens deze toertocht kunnen fietsers op de racefiets op een unieke wijze kennis maken met de Rotterdamse haven. Met start en finish in de Waalhaven en een parcours dat zich uitstrekt tot de Tweede Maasvlakte biedt het evenement voor alle fietsers een uitdaging.

In de Harbour Tour staat de beleving voorop. Vanaf de start bij de Broekman Groep aan de Waalhaven fietsen de deelnemers in een unieke havenomgeving. Op enkele plaatsen kunnen ze zelfs de terreinen van bedrijven doorkruisen en op die manier dit bijzondere industriegebied ontdekken.

Tweede Maasvlakte
Er zijn verschillende afstanden, deelnemers kunnen kiezen uit een familietocht van 30 km, 70 km, 110 km of 150 km. Op de langste afstand fietsen de deelnemers naar de Tweede Maasvlakte, het unieke nieuwe stuk Nederland. Onderweg worden de deelnemers uitstekend verzorgd en krijgen ze diverse op de haven georiënteerde verrassingen. 

We Are Cycling
De Harbour Tour is één van de zeven Nederlandse wielertochten van Golazo, organisator van onder meer de BinckBank Tour en NN Marathon Rotterdam. Onder de noemer WeAreCycling organiseert Golazo meer dan vijftig tochten door heel Europa. In Nederland behoren Classico Boretti, KlimClassic, Drenthe’s Mooiste / Erik Dekker Classic, BinckBank Tour TeamTijdrit, Gerrie Knetemann Classic en Tacx Classic Zeeland tot de kalender.

Inschrijven
Inschrijven voor de Harbour Tour is nu mogelijk via www.harbourtour.nl. Voor de eerste editie is er een beperkt aantal startplekken beschikbaar.
 

Uit de krant