Voor Eva Versloot (tweede rij helemaal links) is softbal haar lust en haar leven. Naast school traint ze bijna iedere dag keihard, om uiteindelijk in de Nederlandse hoofdklasse te mogen spelen.
Voor Eva Versloot (tweede rij helemaal links) is softbal haar lust en haar leven. Naast school traint ze bijna iedere dag keihard, om uiteindelijk in de Nederlandse hoofdklasse te mogen spelen. Foto: PR

Eva Versloot beleeft haar droom in Delaware (USA)

Sport 7 keer gelezen

Hoogvliet - Eva Versloot uit Hoogvliet en speelster in het dames softbalteam van Spikes in Spijkenisse verblijft momenteel in Amerika. Zij vertegenwoordigt Nederland in The Little League’s World Series. Eva beleeft momenteel de droom van ieder Nederlands softbalmeisje.

Softballen doe je niet zomaar, tenminste niet in Nederland. Voor Eva Versloot is dit heel normaal. In Amerika groeit bijna ieder kind op met basketbal, football of honkbal en softbal. In Nederland is het nog niet zo bekend en blijft het vooral bij voetbal, tennis of hockey.

HSV Spikes

Bij Eva staat honkbal en softbal in haar leven centraal en dat heeft ze niet van een vreemde. Haar vader is coach bij HSV Spikes in Spijkenisse waar Eva ook in het dames softbalteam speelt. Softbal is in Nederland nog niet zo heel bekend, al wint het wel terrein doordat Nederland een aantal jaren geleden de Wereldbeker heeft gewonnen. Deze snelle, zinderende sport, waar veel gebeurt, is niet alleen leuk om te spelen, het is ook erg leuk om naar te kijken. Een middagje op het ballpark is dan ook een leuk uitje voor het hele gezin.

South West Thunders

Voor Eva Versloot is softbal haar lust en haar leven. Naast school traint ze bijna iedere dag keihard, om uiteindelijk in de Nederlandse hoofdklasse te mogen spelen. Eva is al heel goed op weg want momenteel maakt ze deel uit van het selectieteam South West Thunders, wat onlangs naar Amerika is gevlogen. Eerder stond zij met het teamleden in Breda op het veld voor de Europese Kampioenschappen. Daar werden zij kampioen en nu mogen zij als vertegenwoordigers van Nederland in Delaware in de VS, the Little League’s World Series spelen. Dit is niet zomaar iets, dit is de droom voor ieder softbalmeisje.

Voor Eva en haar team is het spannend, maar ze heeft er heel veel zin in. Zou South West Thunders de World Series winnen?

Uit de krant