Meeuwenplaat voorzitter Hans van Staten en vice-voorzitter Marco Gouw blij met nieuwe aanwinsten.
Meeuwenplaat voorzitter Hans van Staten en vice-voorzitter Marco Gouw blij met nieuwe aanwinsten. Foto: Joop van der Hor

Meeuwenplaat klaar voor de aftrap

Sport 170 keer gelezen

Hoogvliet - De spelers van het eerste van voetbalvereniging Meeuwenplaat zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Ze staan als het ware reeds te trappelen van ongeduld om de grasmat van het Acces World sportcomplex aan de Keizersmantelweg op te gaan.

Voorzitter Hans van Staten ziet de nieuwe competitie vol vertrouwen tegemoet. “De selectie is uitgebreid met maar liefst 12 nieuwe spelers waarvan een aantal al eerder bij ons heeft gespeeld.” Op 25 en 27 augustus 2017 speelt Meeuwenplaat om de Jumbo Bokaal, reeds vele jaren achtereen hét altijd weer boeiende thuistoernooi van voetbalvereniging Meeuwenplaat. Supermarkt Jumbo vervangt dit seizoen party- en zalencentrum ‘Flamingo’. De laatste heeft besloten de sponsoring van het toernooi te stoppen.

Niet voortbestaan zonder sponsors

Van Staten: “Wij zijn de heren Karim en Kees Hageman zeer veel dank verschuldigd voor hun jarenlange sponsoring en steun aan onze vereniging. Supermarkt Jumbo is dus de opvolger van Flamingo. Het bestuur en de sponsorcommissie van Meeuwenplaat zijn bedrijfsleider Michel Testerink zeer erkentelijk voor de interessante overeenkomst welke is gesloten met Jumbo.” Ook Jan van der Hor (sponsorcommissie) sluit zich aan bij de woorden van voorzitter Hans van Straten. “Hopelijk zien we partycentrum Flamingo in de toekomst weer terug want ook vv Meeuwenplaat kan absoluut niet voortbestaan zonder haar sponsors.”

Deelnemers Jumbo Bokaal

De volgende voetbalclubs gaan uitkomen in de strijd voor de Jumbo Bokaal; Leonidas, winnaar van de laatste twee edities, Hekelingen, het naar de 3e klasse gepromoveerde FSV Pretoria en natuurlijk gastheer vv Meeuwenplaat zelf. Dat team staat in het nieuwe seizoen onder leiding van aanvoerder en topscoorder van het vorig seizoen Youri Rombouts. De aftrap van het toernooi is vrijdag 25 augustus om 19.30 uur en slotronde wordt zondag 27 augustus om 14.00 uur gespeeld. Een week eerder op 20 augustus 2017 speelt het eerste en het tweede elftal van Meeuwenplaat een oefenwedstrijd bij Spartaan’20 aan de Oldegaarde in Rotterdam-Charlois.

Nieuwe aanwinsten

Nieuwe selectiespelers: Darwin Essen (Piershil), Wesley de Vos (sv Charlois), Pascal van der Hor (Hekelingen), Dusan Jojic (SCO’63), Kimbaz Nabard (WCR), Jeandre Andrea (CWO), Hicham Arab (Spijkenisse), Dylan van der Linden (LMO), Mert Sarigul (Poortugaal), Juberlien Mariana (Botlek), Frits de Paap (IFC) en topscoorder Youri Rombouts (IFC). Oefenmeester is ook dit seizoen Martin Klomp die, net als voorzitter Van Staten, perspectief ziet in een hoge eindnotering.

(Tekst en foto: Joop van der Hor)

Uit de krant