Eindelijk hebben de heren van SG SCOM/De Zeehond '73 hun eerste zege beet. Zij moesten ook wel winnen om niet nu al bijna zeker te zijn van degadatie.
Eindelijk hebben de heren van SG SCOM/De Zeehond '73 hun eerste zege beet. Zij moesten ook wel winnen om niet nu al bijna zeker te zijn van degadatie. Foto: Danielle van der Meulen

Waterpoloërs boeken eerste zege

Sport 8 keer gelezen

Hoogvliet - De mannenwaterpoloërs van SG SCOM/De Zeehond ‘73 hebben in de laatste speelronde van 2017 eindelijk hun eerste zege weten te boeken in de landelijke derde klasse.

In Sassenheim bleek het team van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap in de eindfase de zenuwen het best in bedwang te hebben, 11-16 (0-4; 5-3; 2-2; 4-7). Met deze overwinning hebben de heren alle kansen voor lijfsbehoud weer in eigen hand.

Degradatie

Voor beide ploegen hing veel van het onderlinge duel al in het Sassenheimse zwembad Wasbeek. De heren van SG SCOM/De Zeehond ’73 moesten winnen om niet nu al bijna verzekerd te zijn van degradatie. Tegenstander Sassenheim wilde juist voorkomen dat het weer in degradatieproblemen zou komen.

Aansluiting

Door de overwinning hebben de heren van SG SCOM/De Zeehond ’73 weer aansluiting gevonden met de ploegen boven de streep: Sassenheim en OZV. In januari gaat de competitie weer verder. In de laatste wedstrijd van de heenronde ontvangen de mannen dan middenmoter ZPC Rotterdam.

Vrouwenwaterpoloërs winnen ook

Na de nederlaag van vorige week werd het voor de dames van SG SCOM/De Zeehond ‘73 noodzakelijk om het treffen met een uitstekend draaiend ZPC Rotterdam te winnen. Voor de vrouwen van SG SCOM/De Zeehond ‘73 behoorde dit weekeinde puntverlies eigenlijk niet tot de mogelijkheden. Uitgerekend in deze laatste speelronde van het kalenderjaar stond de derby tegen ZPC Rotterdam op het programma in het Sportfondsenbad Noord in Rotterdam.

Aan elkaar gewaagd

De afgelopen seizoen waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd, maar door het recente puntverlies van de ploeg van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap leek ZPC Rotterdam in het voordeel te zijn. De ploegen hielden hielden elkaar ploegen gedurende de hele wedstrijd goed in evenwicht.

Spannend slot

ZPC Rotterdam nam het voortouw, maar kon geen afstand nemen van het team van SG SCOM/De Zeehond ‘73. Daardoor konden de bezoekende vrouwen op hun beurt een voorsprong nemen. De 6-9 voorsprong bij de start van de vierde periode zorgde voor een zeer spannend slot.

Dure overwinning

ZPC Rotterdam naderde een aantal maal tot op een treffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Van de ruimte die hierdoor ontstond profiteerde SG SCOM/De Zeehond ‘73 even zo vaak. Vijf seconden voor het einde van de wedstrijd werd met de 11-13 de wedstrijd in het slot te gegooid, en sleepte de vrouwenploeg van SG SCOM/De Zeehond ‘73 een dure overwinning uit het vuur. De einduitslag was: 11-13 (2-2; 1-4; 3-3; 5-4).

Uit de krant