De 15-jarige Nikhom Westphal bleef op de 50 meter rugslag bij de junioren 4 tijdens de NJJK maar nipt boven het nationaal record.
De 15-jarige Nikhom Westphal bleef op de 50 meter rugslag bij de junioren 4 tijdens de NJJK maar nipt boven het nationaal record. Foto: Chris Westphal

Vier zwemmedailles voor Nikhom Westphal op NJJK

Sport 19 keer gelezen

Hoogvliet - Zwemmer Nikhom Westphal heeft dit weekeinde vier medailles veroverd tijdens de Nederlandse jeugd en junioren kampioenschappen (NJJK). Het Hoogvlietse zwemtalent plaatste zich daarmee ook voor het open NK dat komend weekeinde plaatsvindt.

De Nederlandse jeugd en junioren kampioenschappen korte baan vonden van 14 tot en met 17 december plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De beste prestatie behaalde de 15-jarige Nikhom Westphal op de 50 meter rugslag bij de junioren 4. Zijn supermooie tijd, 26.93 seconden, was maar 0,3 seconden boven het nationaal record in zijn leeftijdsklasse en goed voor een gouden medaille.

Zilver en tweemaal brons

De zwemmer van startgemeenschap SG SCOM/DeZeehond ‘73 behaalde verder zilver op de 200 meter vlinderslag in een tijd van 2 minuten en 15.50 seconden. Ook zwommen hij nog twee derde plaatsen bij elkaar: op de 100 meter vlinderslag (58.12 seconden) en 100 meter rugslag (58.91 seconden). Zijn prestaties waren gezamenlijk goed voor een zevende plaats in het puntenklassement van Arena KNZB.

Twee limieten

Van 21 tot en met 23 december komt Nihom Westphal wederom in actie. Ditmaal op de open Nederlandse kampioenschappen in Hoofddorp. Door hard trainen en zijn goede prestaties verdiende hij twee limieten voor deze nationale titelstrijd.

Nederlands kampioen

Nikhom Westphal komt van oorsprong uit voor de Hoogvlietse zwemclub SCOM en geldt als groot zwemtalent. Eerder dit jaar was hij al Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag bij het NJJK lange baan. Ook in buitenwater deed hij van zich spreken. Afgelopen zomer won hij een bronzen medaille op de Nederlandse open water kampioenschappen op de 1500 meter schoolslag bij de junioren.

Uit de krant