Rijnmond Hoogvliet Sport rekende in het laatste duel van dit jaar afgelopen zaterdag af met het laaggeklasseerde Rockanje, het werd 2-6 in de badplaats.
Rijnmond Hoogvliet Sport rekende in het laatste duel van dit jaar afgelopen zaterdag af met het laaggeklasseerde Rockanje, het werd 2-6 in de badplaats. Foto: John de Pater

Rijnmond HS blijft in ontwikkeling

Sport 20 keer gelezen

Hoogvliet - De voetballers van Rijnmond Hoogvliet Sport sluiten de eerste seizoenshelft in de derde klasse D af als tweede, achter de voorlopige ongenaakbare koploper NSVV. De Numansdorpers wonnen elf van de twaalf duels, speelden eenmaal gelijk en incasseerden slechts twee treffers. De Hoogvlietse ploeg van trainer Klaus Lingen volgt op zeven punten van de lijstaanvoerder.

“Ik ben heel content met 27 punten uit twaalf wedstrijden,” zegt de oefenmeester. “We hebben alleen GHVV ‘13 nog niet gehad van alle clubs, als we die ook winnen na de winterstop hebben wij met 30 punten een prima start. Jammer dat NSVV zo weinig steken laat vallen en wij wel een paar keer. Onnodig ook nog, maar goed, we staan tweede en het gaat ieder jaar weer beter.”

Tevreden trainer

Lingen ziet dat zijn elftal zich heeft ontwikkeld in de eerste seizoenshelft. “Als je het vergelijkt met drie jaar geleden, dan zie je dat wij ieder jaar stapjes maken. Een beter doelsaldo, minder goals tegen, meer punten. Die ontwikkeling is nog steeds gaande. Nu maar kijken wat het ons gaat brengen”, aldus een tevreden trainer.

Vuur aan de schenen

NSVV lijkt niet te stoppen in de derde klasse D. De ploeg uit de Hoeksche Waard degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en wil die geleden schade zo snel mogelijk herstellen. “Wij gaan toch proberen NSVV nog het vuur aan de schenen leggen. Hopen mag altijd, maar we moeten ook wel reëel zijn. Wij verloren zelf met 1-0 van NSVV, maar die wedstrijd hadden wij ook met 2-1 kunnen winnen. Het kan wel. Alleen ja, NSVV heeft weinig zwakke punten. Je moet respect hebben voor hoe zij presteren.”

Op schema

Rijnmond Hoogvliet Sport wil bij de eerste drie eindigen en loopt wat dat betreft op schema. Nummer drie SV Charlois volgt op vijf punten van Lingens formatie. “We komen ieder jaar een stapje verder, blijven in ontwikkeling.” Afgelopen zaterdag won Rijnmond Hoogvliet Sport het laatste duel van 2017 overtuigend bij degradatiekandidaat Rockanje. Het werd 2-6 voor de bezoekers. NSVV sloeg een aanval van SV Charlois af: 2-0.

Pernis

Rijnmond Hoogvliet Sport gaat als nummer twee van de derde klasse D de winterstop in, Pernis heeft degradatiezorgen in de competitie. Die club bezet de twaalfde positie en weet alleen Rockanje en hekkensluiter NBSVV onder zich in de rangschikking. Afgelopen zaterdag pakte Pernis wel een puntje tegen ‘s-Gravendeel. Het werd doelpuntloos gelijk (0-0).

(Tekst: Cris Rolandus, foto: John de Pater)

Uit de krant