WCR-trainer Ronald van der Zalm:
WCR-trainer Ronald van der Zalm: "Ik wil tijd vrij maken om mijn zoon Mikey bij ADO te zien spelen, het is heel mooi als hij bijvoorbeeld tegen Ajax speelt." Foto: John de Pater

Trainer Ronald van der Zalm weg bij WCR

Sport 8 keer gelezen

Rhoon - Ronald van der Zalm vertrekt na dit seizoen als trainer van WCR. De oefenmeester wil zijn zoon vaker aan het werk zien. Mikey van der Zalm speelt bij ADO Den Haag, onder 16. “Dat is de grootste reden om te vertrekken. Een moeilijk besluit,” geeft hij toe.

Bovendien is Van der Zalm zowel in het zaterdag als zondagvoetbal actief. “Ik ben op zondag trainer van HOV/DJSCR, het is best druk kan ik je zeggen als je ook nog gewoon een baan hebt, 36 uur per week. Of ik bij HOV/DJSCR doorga weet ik nog niet, ben ik mee bezig met de club. Maar deze keuze wilde ik al maken, ik wil tijd vrij maken om mijn zoon bij ADO te zien spelen, is heel mooi als hij bijvoorbeeld tegen Ajax speelt. Toen hij lager speelde, kwam hij vroeg op zaterdag in actie, dat is nu niet meer.”

Jammer

Toch vindt Van der Zalm het wel jammer dat hij vertrekt bij WCR komende zomer. “Ja, dat was echt niet makkelijk. Ik heb het goed naar mijn zijn, ondanks dat de resultaten tegenvallen momenteel. Daar hadden we met z’n allen meer van verwacht. Dat is gewoon zo, maar er zijn redenen zat aan te wijzen waarom wij te weinig punten pakken.”

Negende plaats

WCR bezet de negende positie in de vierde klasse G, met veertien punten uit elf wedstrijden. Van der Zalm hoopte na een moeizame eerste periode, een gooi te kunnen doen naar de tweede periode. Maar juist in de laatste weken pakt WCR nauwelijks punten. “Dat valt tegen. We zijn nooit compleet, heb altijd met blessures of schorsingen te maken. En we scoren heel moeilijk. Bovendien mis ik een beetje de trainingsarbeid om als collectief resultaten te boeken.”

Fitte groep

Toch houdt Van der Zalm hoop op een goede tweede seizoenshelft. “Kijk, als wij een fitte groep hebben, vind ik dat wij bij de eerste vijf kunnen eindigen. Daar moeten wij ons nog op richten, als je een goede serie neerzet, sta je er bij. In die brede subtop. In januari gaan we op trainingskamp in Arnhem, dan gaan we de puntjes even op de i zetten.” WCR hervat de competitie op zaterdag 27 januari met een uitwedstrijd bij Abbenbroek, dat elfde staat in de vierde klasse G met tien punten.

De stand

In de afdeling van WCR staat OVV uit Oostvoorne bovenaan. De ploeg van trainer Rob Vuik heeft 30 punten, vijf meer dan naaste belager SCO ‘63. Hekelingen bezet de derde positie met 23 punten. WCR bivakkeert op de negende stek, met veertien punten uit elf wedstrijden. Simonshaven (6), RDM (4) en TransvaliaZW (3) staan onderaan in de zaterdag vierde klasse G.

(Tekst: Cris Rolandus, Foto: John de Pater)

Uit de krant