Schaaksociëteit Albrandswaard speelt nu met het juiste licht in 't Centrum aan de Bernhardstraat 3 in Rhoon.
Schaaksociëteit Albrandswaard speelt nu met het juiste licht in 't Centrum aan de Bernhardstraat 3 in Rhoon. Foto: Dick Vermeer

Schaaksoos naar andere speelzaal

Sport 15 keer gelezen

Rhoon - Schaaksociëteit Albrandswaard verhuist met ingang 3 januari naar een andere speelzaal in Rhoon. In ‘t Centrum aan de Bernhardstraat 3 hebben de schakers een mooie zaal gevonden met het goede licht dat bij een spannende partij nodig is.

Dick Vermeer vertelt dat zij sinds maart 2002 deel uitmaakten van Het Boerderijtje aan de Dorpsdijk. “De laatste 3 jaar waren we gevestigd in Zorgcentrum De Klepperwei in Rhoon. Helaas moesten we daar plaats maken voor de uitbreiding van zorgafdeling en de bijbehorende activiteiten. De voortreffelijke samenwerking met Het Boerderijtje heeft dus bijna 17 jaar geduurd.”

Koffieschaak

Dick Vermeer legt uit dat op de ‘Soos’ Koffiehuisschaak wordt gespeeld. “Deze term houdt in: schaken met weinig regels en je komt als je zin hebt. We nodigen schaakliefhebbers dan ook uit om eens langs te komen. Speciaal die spelers die vroeger al eens kennis gemaakt hebben met schaken en soms denken ‘Het is zo lang geleden’. Dan is het toch de moeite waard om bij een kopje koffie herinneringen op te halen.” Dick Vermeer zegt dat een groot deel van de leden van de sociëteit op die manier weer aan het schaken zijn begonnen. De club besteedt daar extra aandacht aan.

Elke donderdag

Er wordt vanaf nu elke donderdag van 13.00 uur tot 17.00 geschaakt op de nieuwe plek aan de Bernhardstraat 3. Neem voor informatie contact op met Dick Vermeer via 010-5016560 of dvermeer02@gmail.com.

Uit de krant