Veel punten heeft WCR nog niet, maar trainer Cor Waalboer verwacht snel betere tijden voor zijn elftal.
Veel punten heeft WCR nog niet, maar trainer Cor Waalboer verwacht snel betere tijden voor zijn elftal. Foto: John de Pater

WCR hoopt op sportief betere tijden

Sport 22 keer gelezen

Rhoon - De zaterdagvoetballers van WCR staan nog niet waar ze willen staan, maar toch is de hoofdmacht een paar weken geleden met een goed gevoel de winterstop ingegaan. En dat heeft alles te maken met de opwaartse lijn in de laatste duels van 2018.

“Onze groep is weer helemaal volledig, dat zie je terug aan het spel en de resultaten”, legt trainer Cor Waalboer uit.

Tiende positie

Een rol van betekenis speelt WCR niet in de vierde klasse G, met acht punten uit tien wedstrijden. De ploeg uit Rhoon bezet de tiende positie en weet slechts drie clubs onder zich in de rangschikking. Toch is er hoop op betere tijden voor de eerste maanden van het nieuwe jaar.

Wisselende resultaten

“Wij hebben het in de laatste drie wedstrijden goed gedaan, ondanks wisselende resultaten. We speelden heel goed tegen koploper BZC/Zuiderpark (2-1, verlies), stonden met 2-0 voor tegen kampioenskandidaat ZBC ‘97 op het moment dat die partij gestaakt werd door de scheidsrechter na 39 minuten en de laatste wonnen wij met 2-0 van Hekelingen.”

Completere groep

Resultaten die niet uit de lucht kwamen vallen. “Nee, we worden completer. Ik had in het begin van het seizoen te maken met veel blessuregevallen en jongens die op vakantie waren. Nu heb ik de beschikking over een completere groep. Dat kan je dus ook gerichter trainen, daar wordt het voetbal ook beter van”, legt Waalboer uit. “En iedereen blijft ook scherper. Goed om te zien.”

Linkerrijtje

Veel stijgen zal WCR echter niet meer in de tweede seizoenshelft. Nummer zes ZBVH heeft al twintig punten. “Maar we willen wel in het linkerrijtje eindigen, dat is wel ons doel. De sfeer in de groep is uitstekend, dat is al het hele seizoen het geval, nu moeten we dat nog omzetten in punten en de stand op de ranglijst”, aldus een optimistisch gestemde Waalboer, die net als twaalf spelers van PSV Poortugaal afgelopen zomer verkaste naar WCR. Na de winterstop, op zaterdag 19 januari, start de hoofdmacht van WCR met een thuiswedstrijd tegen Simonshaven. Die club is hekkensluiter met twee punten uit elf wedstrijden. Ook TransvaliaZW heeft twee punten.

Spannend

Het is spannend bovenin de vierde klasse G. BZC/Zuiderpark voert de ranglijst aan met 26 punten, maar veel clubs volgen in het spoor van de lijstaanvoerder. SCO ‘63 uit Spijkenisse, staat op twee punten van BZC/Zuiderpark, Zinkwegse Boys staat daar weer een puntje achter. Zelfs nummer zes ZBVH heeft maar zes punten achterstand op de titelfavoriet. WCR is de huidige nummer tien, NBSVV, TransvaliaZW en Simonshaven staan onder het team van trainer Cor Waalboer.

(Tekst: Cris Rolandus, foto: John de Pater)

Uit de krant