[Aangeboden door The Bagstore] Vijf tips om een auto-inbraak te voorkomen


Foto: PR
Aangeboden door The Bagstore

Vijf tips om een auto-inbraak te voorkomen

  Sponsored content

De politie ziet momenteel een flinke stijging van het aantal auto-inbraken in Oost-Rotterdam. Met name ingebouwde radio-navigatiesystemen worden door de dieven meegenomen. In dit artikel lees je een aantal tips om diefstal uit je auto te voorkomen. 

1. Laat geen dure spullen achter in je auto 

Deze tip klinkt voor de hand, maar het gebeurt heel vaak dat mensen kostbare spullen zoals een telefoon of een iPad gewoon in het zicht laten liggen. Het gebeurt zelfs dat mensen een dure handtas of clutch met daarin hun portemonnee laten liggen. Niet alleen ziet een dief meteen dat er iets te halen valt, maar het kan zelfs zo zijn dat je van de verzekering niets vergoed krijgt. Het is namelijk een voorwaarde van verzekeraars dat je geen kostbare spullen zichtbaar achterlaat in je auto. 

2. Vergeet niet de deur op slot te doen

Weer een tip die voor de hand ligt, maar wanneer je vergeet om de deur op slot te doen weet je zeker dat de verzekeraar niets vergoed. Bovendien is het verleidelijk om als je maar vijf minuten je auto verlaat hem niet op slot te doen. Het gebeurt dus vaker dan je denkt dat iemand de deur van de auto niet op slot doet. Zelfs als je je auto maar eventjes verlaat kan een dief toeslaan. Dat gebeurt in enkele seconden. Laat eveneens geen raampje openstaan en controleer via het handvat van je deur of de auto daadwerkelijk op slot zit. 

3. Laat de klep van je dashboardkastje openstaan

Het is verleidelijk om kostbare spullen op te bergen in het dashboardkastje, maar inbrekers kijken altijd als eerste in het dasboardkastje. Maak het daarom leeg en laat de klep open staan. Laat je toch spullen in je auto achter dan is het handig om deze te laten registeren. Mochten de spullen gestolen worden dan kan je deze met een goede omschrijving aangeven bij de politie. Op die manier heb je meer kans dat je gestolen spullen terugkrijgt.  

4. Verwijder de afdruk van een navigatiesysteem 

Maak je gebruik van een navigatiesysteem? Leg deze dan uit het zicht en verwijder de afdruk van een zuignap van je voorruit. Is deze nog zichtbaar dan gaan dieven op zoek naar het systeem. Wat dat betreft is het sowieso verstandiger om het systeem mee te nemen in je schoudertas

5. Zet je auto op een verlichte parkeerplaats

Het is niet verstandig om je auto ergens te parkeren waar weinig licht is. Zo maak je het voor dieven aantrekkelijker om in te breken. Een dief houdt er absoluut niet van om in het volle licht te werken. Zet je auto daarom op een goed verlichte parkeerplaats of kijk of er eventueel camera’s aanwezig zijn. Een drukke plaats helpt eveneens om diefstal te voorkomen. 

Doe aangifte bij de politie 

Ben je ondanks bovenstaande tips toch beroofd van spullen in je auto? Doe dan aangifte bij de politie. Zonder een bewijs van aangifte krijg je namelijk niets van je verzekeraard vergoed. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden