Afbeelding
Foto: CDA Rotterdam

Kerststerren tegen eenzaamheid

Politiek 20 keer gelezen

Hoogvliet - De donkere dagen voor Kerst zijn voor vele mensen een feestelijke periode. Dit geldt niet voor alle Rotterdammers, zeker niet voor vele eenzame ouderen. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, heeft het CDA in een aantal verzorgingshuizen in de stad kerststerren uitgedeeld.

Ook in Hoogvliet zijn kerststerren uitgedeeld. CDA deed dat op verschillende locaties, waaronder Siloam. Voor CDA’er en inwoner van Hoogvliet, Alex Hallema is dit een belangrijk signaal: “Met Kerst staan we extra stil bij het lot van onze eenzame ouderen, maar dit betekent niet dat we de rest van het jaar niet aan hen denken.”

Vrijwilliger

Zo wordt, op aangeven van het CDA, aan alle Rotterdammers van 75 jaar en ouder gevraagd of zij het bezoek van een vrijwilliger op prijs stellen. Wanneer dit het geval is, kan de vrijwilliger in het gesprek ervaren of de oudere eenzaam is en wat zijn of haar noden en behoeften zijn.

Minder eenzame ouderen

Deze aanpak van eenzaamheid heeft zijn nut al bewezen. Zo is het aantal eenzame ouderen in Rotterdam het afgelopen jaar gedaald, terwijl dit in andere steden is gegroeid.

Uit de krant