Politiechef Fred Westerbeke sprak in de Laurenskerk de nieuwe collega’s toe en nam de eed en belofte af. Foto: politie.nl
Politiechef Fred Westerbeke sprak in de Laurenskerk de nieuwe collega’s toe en nam de eed en belofte af. Foto: politie.nl

Nieuwe aanwas hard nodig: 92 aspirant-collega’s komen de politie in Rotterdam versterken

Politie 370 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse Laurenskerk was vrijdag 9 februari weer decor voor de beëdiging van nieuwe collega’s. Tweeënnegentig aspiranten legden de eed en belofte af en gaan de politie versterken.

Politiechef Fred Westerbeke sprak de nieuwe collega’s toe en nam de eed en belofte af. “In een tijd waarin nieuwe aanwas hard nodig is, ben ik blij met jullie komst”, aldus Westerbeke. De collega’s gaan werken in één van de meest diverse gebieden van Nederland. “Ik kan mij het moment zelf nog goed herinneren dat ik beëdigd werd en ik ben er trots op dat jullie voor dit mooie vak hebben gekozen en wens jullie veel succes”, aldus Westerbeke.

De beëdigde aspiranten maken deel uit van de nieuwe instroom. Na een pittige selectieprocedure met sport- en psychologische testen, gaan de aspiranten tijdens hun opleiding kennis en ervaring opdoen op de politieacademie en toepassen in de praktijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant