Afbeelding

Café op Noordplein overvallen: verdachte aangehouden

Politie 123 keer gelezen

Rotterdam - De uitbater van een café op het Noordplein is maandagochtend 9 januari rond 01.00 uur overvallen van zijn dagopbrengst. Agenten gingen direct op zoek naar de twee daders. Een verdachte werd direct aangehouden.

De café-eigenaar was tegen sluitingstijd aan het opruimen, in het gezelschap van enkele klanten, toen er ineens twee mannen binnen kwamen. Ze waren gewapend met een mes en vuurwapen en wilden geld. Ze gingen er vandoor met de dagopbrengst. Nog voordat de eigenaar de politie belde zag surveillerende agent twee mannen rennen, komende vanuit het Noordplein in de richting van de Noordsingel. Hij ging achter ze aan en kreeg hulp van een groot aantal collega’s toen ook helder werd dat er net een overval was gepleegd.

Eén van de verdachten werd na een paar minuten aangehouden.  Het bleek een 18-jarige Rotterdammer. Een mes, vuurwapen en geldbedrag zijn in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen. Rechercheurs hebben goede hoop ook de tweede verdachte te kunnen identificeren. 

Uit de krant