Afbeelding

Dietrich Henschel, Georgie Fame en Ageeth de Haan vieren kerst in de Doelen

Cultuur 60 keer gelezen

Rotterdam - Traditiegetrouw biedt de Doelen in december een uitgebreide programmering met kerstconcerten. Met dit jaar van een barokke kerst met Bach en Dietrich Henschel tot swingende kerstsongs door Georgie Fame en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. En van live filmmuziek bij Charlie Chaplin door Geert Bierling tot de familievoorstelling Twinkel, twinkel, kleine ster met Ageeth de Haan. Van 9 tot en met 27 december is het in de Doelen The most wonderful time of the year.

“Met familie en/of vrienden een concert bezoeken en samen genieten van de mooiste live muziek is bij uitstek geschikt voor de koude decembermaand”, aldus hoofd programmering Neil Wallace. “Van wat voor muziek je ook houdt, je moet in de Doelen (of Laurenskerk, waarin wij ook programmeren) terecht kunnen voor een kerstconcert waarvan jij in een warme concertzaal tóch kippenvel krijgt. Met die gedachte programmeren we zo veelzijdig mogelijk. Kerstmis is voor mij onlosmakelijk verbonden met muziek.”

Twinkel, twinkel, kleine ster - speciaal voor de Doelen

Speciaal voor de Doelen maakte zangeres Ageeth de Haan de kerstvoorstelling Twinkel, twinkel, kleine ster voor iedereen vanaf 2 jaar. Ageeth omlijst het verhaal over de kleine ster met bestaande en zelfgeschreven kersliederen. De voorstelling is geïnspireerd op een prentenboek dat Ageeth samen met illustrator Noëlle Smit uitbracht. Voor deze muziektheaterproductie in de Doelen verzorgt Smit ook de vormgeving en zijn violist Yannick Hiwat en gitarist Peer Thielen te gast voor live muzikale begeleiding.

Gratis concerten in de Winterdome

Deze maand verrijst een bijzonder bouwwerk op het Rotterdamse Binnenwegplein: de Winterdome. Hier kun je in december en januari gratis concerten bijwonen. De Winterdome is een initiatief van Gemeente Rotterdam en de Urban Department Store Rotterdam. De programmering en uitvoering is een samenwerking van de Doelen en Stichting De Loodsen. 

Uit de krant