Afbeelding

Finalisten van Music Matters Award 2016 bekend

Cultuur 116 keer gelezen

Op 10 december gaat het gebeuren, de Music Matters Award, georganiseerd door Epitome Entertainment en Music Matters, viert haar tiende editie en dat is een reden voor een feestje! De avond start om 19.30 uur met elf muzikale talenten die een showcase van zes minuten voorbereiden. De winnaar van de avond mag één jaar lang Rotterdam vertegenwoordigen als muziekambassadeur en neemt een prijs van €10.000 mee naar huis.

Finalisten
In de finale van alweer de tiende editie, zien we terug: Dialorian, Dion Mason, Dr. Meraki, Oliver Cried Wolf, Vivecka Love, Willemijn de Boer, Louise Hu, Luba the Baroness, Jaskelis, Fabz Pi en Spanish & Lazy. Tijdens de Grote Prijs van Rotterdam kwam Jaskelis als de grote winnaar uit de bus in de categorie Urban. In de finale maakte ze hooggespannen verwachtingen volledig waar. Maar ook de vier gasten van Dr. Meraki timmeren goed aan de weg. Onlangs speelden ze bij ‘Live uit Lloyd’ en als je je ogen sloot kreeg je het idee dat een volleerd fusion kwartet met een jonge John Mayer op het podium stond. Veelbelovend dus.

Een andere opvallende artiest is Luba The Baroness. Zodra zij haar eerste noten inzet, neemt ze je mee op een reis vol bijzondere persoonlijke verhalen. Ze vertelt met haar stem, ze raakt met haar klank en ze straalt met haar elegante verschijning. Ze is een oude ziel in deze moderne wereld.

Muziekambassadeur van Rotterdam
Tijdens de Music Matters Award staat de ontmoeting tussen verschillende muziekstijlen, artiesten en muziekliefhebbers centraal. De finalisten hebben zich via voorrondes, de Play Offs geplaatst, waar ze zich presenteerden voor een publiek en een vakjury. Naast het beste muzikale talent gaat de Music Matters Award op zoek naar de artiest die de rol van de muziekambassadeur goed kan vervullen. Een muziekambassadeur is een artiest die verder kijkt dan zijn of haar eigen muziekcarrière en is in staat om bijvoorbeeld jongeren en kinderen te inspireren door middel van muziek.

Music Matters Award
De Music Matters Award vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. De winnaar mag een jaar lang Rotterdam muzikaal vertegenwoordigen en wordt ondersteund met een stimuleringsprijs t.w.v. €10.000 ter ondersteuning van talentontwikkeling op professioneel gebied. Tevens zijn er stimuleringsprijzen t.w.v. €500 (2e prijs) en €250 (3e prijs). Door middel van een decibelmeter wordt bepaald wie de publieksprijs van €1000 mee naar huis neemt. Zowel met de PLAY OFFS als de Award wordt een platform gecreëerd voor Rotterdams muzikaal talent in alle genres. Ontmoeting tussen verschillende muzikale scenes staat dan ook centraal.

Eerdere ambassadeurs zijn Sabrina Starke (2008), Kevin Ferreira da Silva (2009), Ntjam Rosie (2010), Ming’s Pretty Heroes (2011), Rass Motivated (2012), Poliana Vieira (2013), Neda Boin (2014), Lady Shaynah(2015) en Monta (2016). De Music Matters Award is een project van Music Matters en Epitome Entertainment.

Voor meer info www.musicmatters.nu/award

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant