Afbeelding

Kinderopvang bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Cultuur 6 keer gelezen

Rotterdam - Op zondagochtend 19 februari geeft het Rotterdams Philharmonisch Orkest een concert waarbij ouders zonder hun kinderen een uurtje kunnen ontspannen bij klassieke muziek. Hun kinderen gaan tijdens het concert namelijk aan de slag in een creatieve workshop die net zo lang duurt als het concert: van 11.00 tot 12.00 uur.

Voor de ouders staat een uitvoering van Water Music van G.F. Händel op het programma onder leiding van dirigent Jan Willem de Vriend. Een bijzonder concert omdat hij de orkestleden verspreid door de Grote Zaal van de Doelen laat musiceren. Niet alleen op het podium maar bijvoorbeeld ook op de balkons. Zo hoort het publiek de muziek van meerdere kanten. Net als bij de eerste uitvoering van de muziek in 1717, waarbij de musici op verschillende bootjes over de Theems voeren.

De kinderen volgen een workshop rond het thema van het concert. En kiezen afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor bijvoorbeeld een workshop knutselen of theater.

Kaarten vanaf 19 euro, kinderprogramma kost 3,50 euro per kind. Meer informatie en kaarten: http://www.rotterdamsphilharmonisch.nl/nl/node/30/zondagochtend-kinderprogramma.

Uit de krant