Afbeelding

Rotterdam is weer klaar voor het filmfestival!

Cultuur 3 keer gelezen

Rotterdam - Het is komende anderhalve week weer extra druk in Rotterdam. Als je in het centrum komt, kun je net als elk jaar rond deze tijd weer vele tienduizenden bezoekers van buiten de stad met vierkante ogen van bioscoop naar bioscoop zien rennen, onderweg snel even stoppend om in de Rotterdamse horeca wat eten naar binnen te schrokken om maar geen film te hoeven missen!

De stad is er klaar voor. Voor het 46e International Film Festival Rotterdam. Directeur Bero Beyer stak afgelopen weekend persoonlijk de handen uit de mouwen om de laatste puntjes op de i te zetten. Op de foto van Mart Stevens zie je hem helpen de Doelen in te richten, ook dit jaar het centrale hart van het festival. Er komen vanaf vandaag (woensdag 25 januari) immers weer vele filmliefhebbers naar onze stad gereisd. En die moeten wel goed ontvangen worden natuurlijk!

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt dit jaar plaats van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is de Maasstad twaalf dagen lang de spannende, mondiale filmhoofdstad. Ook dit jaar zijn er weer speciale themaprogramma’s op het festival waarbij kunst, (nieuwe) media en film samenkomen. Daarnaast is festivalhart de Doelen dé ontmoetingsplek voor een hapje en drankje en zijn er live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs. Elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg.

Je kunt alle films, plus beschrijving én een handig hulpje om je eigen keuze te bepalen vinden op www.IFFR.com. Veel plezier!

Uit de krant