Afbeelding
Foto: Museum Rotterdam

Gratis naar het Museum Rotterdam op Internationale Vrouwendag

Cultuur 6 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 8 maart nodigt Museum Rotterdam alle vrouwen in Nederland uit om kosteloos een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam. Deze sympathieke actie wordt opgezet in het kader van Internationale Vrouwendag.
 
Internationale Vrouwendag staat in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwenorganisaties deze dag. Het doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, zorg en arbeid.  Thema’s die tevens de hoofdtoon voeren van de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam.
 
In de tentoonstelling ‘Vrouwen van Rotterdam’ laat Museum Rotterdam de vrouwen van de wederopbouw zien. Vrouwen met ambities en dromen. Ieder leveren ze op hun eigen manier een bijdrage aan de wederopbouw van de stad én het Rotterdam van nu. De tentoonstelling draait om de krachtige verhalen van Rotterdamse vrouwen zoals commissaris en adviseur (inter-)nationale ondernemingen Neelie Kroes en tassenontwerpster Susan Bijl die op creatieve wijze aan het publiek worden gepresenteerd.

museumrotterdam.nl

Uit de krant