Afbeelding

International Community Arts Festival 2017 van start

Cultuur 6 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 29 maart opent de voorstelling ‘Talent op de vlucht’ het International Community Arts Festival (ICAF) Rotterdam. Vijf dagen lang zullen kunstenaars en geïnteresseerden uit alle disciplines en van alle continenten elkaar ontmoeten, hun werk tonen, van elkaar leren en samenwerken.

Participatieve kunst van wereldformaat

Het ICAF is met haar groot- en kleinschalige theater- en dansprojecten, intieme filmvertoningen, gesprekken met en workshops van makers het grootste community arts festival ter wereld en een katalysator voor positieve verandering; het verkiest insluiting boven uitsluiting, saamhorigheid boven verdeeldheid, het gesprek boven de stilte, diversiteit boven uniformiteit, en empathie boven oordeel.

Hoogtepunten uit het programma

Deze zevende editie van het festival opent met een krachtige voorstelling gemaakt en gespeeld door Syrische vluchtelingen in Nederland. Verder kun je genieten van een poëtische dansvoorstelling uit Spanje, een Nicaraguaanse theatervoorstelling van en met gevangenen, een magnifieke performance van vuilnismannen met hun wagens, muziek van een gepassioneerde Marockin’ brassband die in de straten van Brussel is ontstaan, en nog heel veel meer.

Voor professionals en reguliere bezoekers

ICAF heeft zowel een interessant programma voor professionals als voor reguliere bezoekers. Het dagprogramma biedt de mogelijkheid tot verdieping, kennismaking en uitwisseling. Maar ook als je alleen ‘s avonds de theater-, dans-, film- en muziek- voorstellingen wilt bezoeken of met je kinderen op zaterdag 1 april naar de ICAF Community Day wilt komen, ben je van harte welkom.

Meer informatie en het volledige programma op www.icafrotterdam.com.

Uit de krant