Foto's: Frank Hanswijk
Foto's: Frank Hanswijk

Highliners tussen de Lijnbaanflats openen Rotterdamse Dakendagen

Cultuur 6 keer gelezen

Rotterdam - Met een oversteek op slap koord tussen de Lijnbaanflats worden de Rotterdamse Dakendagen officieel geopend. Vanaf Lijnbaan en Schouwburgplein is dit spektakel op 10 juni om 12:00 uur te bekijken. Van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni vinden de Rotterdamse Dakendagen plaats op locaties door de hele stad. Bezoekers kopen voor 5 euro de Dakpas, die het hele weekend toegang biedt tot 17 geselecteerde daken. Het bezoek kan ook worden uitgebreid met tours, concerten en events die op daken plaatsvinden.

Kamperen op het dak en muziek op de Laurenskerk

In Rotterdam West kan er, speciaal voor de Rotterdamse Dakendagen, gekampeerd worden op het Dakpark. De gelegenheidscamping met uitzicht op de Maas biedt haar gasten onder andere hottubs, Asian bbq en livemuziek rond het kampvuur. Een kampeerplek kan inclusief diner en ontbijt worden geboekt. Op vrijdagavond bespeelt beiaardier Richard de Waardt het carillon van de Laurenskerk (gebouwd in 1660). Hij wordt tijdens dit concert, genaamd Funk up the Bells, begeleid door soul- en funkband Dr. Meraki. De bezoekers luisteren bovenop het dak van de Laurenstoren.

Tours langs exclusieve daken

Nieuw dit jaar zijn de gidsentours die exclusieve daken aandoen. Zo biedt de ‘Woeste Hooglandentour’ een overzicht van de beste natuurdaken in de stad. De ‘Geheimen van Zuid Tour’ bezoekt onder meer een dakterras waar bezoekers oog in oog staan met de laatst weer in ere herstelde Hef. Voor internationale bezoekers is er een Engelstalige tour, die de architectonische highlights van de stad aandoet.

Het gehele programma van de Rotterdamse Dakendagen is gepubliceerd op www.rotterdamsedakendagen.nl en de online kaartverkoop is van start.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant