Afbeelding

Muziek van 5 mei 1945 komt tot leven in nieuwe Luxor Theater

Cultuur 54 keer gelezen

Rotterdam - Bij feest hoort muziek. En zelden was er in Nederland zó’n groot feest als op 5 mei 1945, Bevrijdingsdag. De Bill Baker’s Big Band laat komende zondag de muziek van toen herleven in het theater.

Op zondag 7 mei tussen 15.00 en 17.00 uur, speelt de Bill Baker’s Big Band in de Rijnfoyer van het nieuwe Luxor Theater bij de derde editie van Sunday Afternoon Dance.

Sinds 1945 vieren wij dat Nederland is bevrijd. Die bevrijding ging gepaard met veel muziek en zelfs dansen op straat. Gelukkig wordt er nog steeds volop gedanst. Het nieuwe Luxor Theater laat regelmatig de fameuze Bill Baker’s Big Band in de foyer dansmiddagen verzorgen.


Zondag 7 mei speelt de band veel muziek van Glenn Miller, gekleed in Glenn Miller’s Army Air Force stijl. Deze middag is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk, maar reserveren is gewenst. Het zou heel leuk zijn als u ook gekleed in de stijl van de jaren veertig zou willen komen. Uiteraard zijn ook WO II re-enactors welkom.

Naast de muziek van Glenn Miller speelt de band van Bill Baker ook repertoire van Tommy Dorsey, Benny Goodman, The Ramblers en vele anderen orkesten. Zij zullen u verleiden om de dansvloer op te gaan. Gewoon blijven zitten en kijken naar de swingende band kan natuurlijk ook!

Kijk voor meer informatie op www.luxortheater.nl.

Uit de krant