LIEBESLEID Hubadegraaff.com foto Bowie Verschuuren 9
LIEBESLEID Hubadegraaff.com foto Bowie Verschuuren 9

Operadagen Rotterdam in huiskamer en in sportschool

Cultuur 13 keer gelezen


Rotterdam - Het festival Operadagen Rotterdam dat op 12 mei begint, brengt opera en muziektheater op onverwachte locaties; op pleinen en daken, in woonkamers, een oude wasserij en zelfs in een sportschool.

Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt van Operadagen Rotterdam is het Rooftop Concert bovenop de Bijenkorf. Dit jaar verzorgen de vier zangers van Quatre Bouches een muzikaal driegangenmenu met composities uit de hele wereld: FusionKitchen. Voyager One is een performance op het dak van de Hofbogen waarin muziek, videobeelden en lichtinstallaties samenkomen.


Speciaal voor deze editie stelt het festival het Living Voices Ensemble samen: acht jonge solisten in verschillende Rotterdamse wijken: van de Peperklip op Zuid tot het Klooster in het Oude Noorden. Het Ensemble brengt ook opera in Rotterdamse huiskamers.


In 2017 start het nieuwe vierjarig stadsspektakel Ring of Resilience, dat toekomstige scenario’s voor het leven in de stad verkent. Regisseur Arlon Luijten verbindt voor dit project Wagners meesterwerk Ring des Nibelungen met Rotterdam Resilient City. Festivalbezoekers zijn van harte welkom om mee te denken en te werken in het Ark-LAB2020 op het Schouwburgplein.


In De Wasserij in het Oude Noorden gaat het publiekspektakel Freddie in première, geïnspireerd op de legendarische Freddie Mercury. In een sportschool speelt Liebesleid: een voorstelling over mensen die hun liefdesverdriet verwerken door zich in het zweet te werken op fitnesstoestellen. Daarnaast mag Van Smartlap tot Opera niet ontbreken in het programma. Op zondag 21 mei komen (amateur)koren en zangers bij elkaar op de Koeweide.

Uit de krant