Afbeelding

Jonge theatermakers aan het woord bij Festival aan de Maas

Cultuur 8 keer gelezen

Rotterdam - Festival aan de Maas presenteert dit weekend (vrijdag 16 t/m zondag 18 juni) zeventien projecten van jonge theatermakers. Zij treden op in de zalen van Ro Theater en WORM (Ubik en Ubik’s Slash Ga\\ery). Uit de tientallen inzendingen hebben de programmeurs, Cormac Burmania en Milou Brockhus, deze selectie gemaakt. Met een passe-partout (15 euro) kunnen bezoekers zich het hele weekend onderdompelen in het werk van de nieuwste generatie theatertalent. Het weekend wordt afgesloten met een sectorborrel in Ro Theater, waar alle theaterliefhebbers voor uitgenodigd zijn.

Het programma van het festival is divers; performance, theater, dans en film komen in hoog tempo voorbij. Veel van de makers zijn student of net afgestudeerd aan één van de HBO theater opleidingen (toneelacademie Maastricht, ArtEZ, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) of de MBO Theaterschool in Rotterdam. Het initiatief voor dit festival komt voor de vierde keer van Hofplein Rotterdam.

Programmeur Cormac Burmania over het belang van het festival: “dit festival is belangrijk omdat jonge, professionele theatermakers hier de kans krijgen om op een onafhankelijk podium hun werk te tonen en te testen. Als bezoeker krijg je een inkijkje in de belevingswereld van deze nieuwe generatie. Opvallend is dat de makers op geheel eigen wijze de dialoog over de samenleving willen aangaan met het publiek.”

Festival aan de Maas is van vrijdag 16 t/m zondag 18 juni te bezoeken in de theaterzalen en studio’s van WORM en Ro Theater. Passe-partouts (€15) en dagkaarten (€7,50) zijn te koop via de website en tijdens het weekend aan de kassa’s van de betreffende theaterzalen. De afsluitende borrel is zondag vanaf 16:30 uur vrij te bezoeken in de foyer van het Ro Theater.

Programma, kaartverkoop en informatie:

http://festivalaandemaas.nl

Uit de krant