Het Russische kleinkoor zingt liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek.
Het Russische kleinkoor zingt liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek. Foto: PR

Nieuwjaarsconcert Hoogvliet met het Neva-ensemble

Cultuur 21 keer gelezen

Hoogvliet - Het bij velen bekende Neva-ensemble verzorgt zondag 14 januari het nieuwjaarsconcert in de kerk aan de Kruisnetlaan 200 in Hoogvliet. Aanvang 14.00 uur, de Antwoordkerk is open vanaf 13.30 uur. Toegang is gratis.

Zoals gebruikelijk wordt tijdens de pauze Glühwein worden geschonken en kan het publiek genieten van overheerlijke oliebollen.

Uit Sint Petersburg

Het Neva-ensemble uit Sint Petersburg is al in Nederland en geeft tot half januari een groot aantal concerten door heel het land. Het Russische kleinkoor (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten.

Muzikale tovenaars

Als ensemble maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties. Naast de concerten werken zij op zondagochtenden mee aan kerkdiensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Het Neva Ensemble is voor de 25e keer op rij in ons land. Zij krijgen veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. In de media worden zij ‘de muzikale tovenaars uit Rusland’ genoemd.

Volle kerk

De Stichting Koffieconcerten Hoogvliet hoopt met dit concert 2018 goed muzikaal te beginnen en rekent op een volle kerk.

Uit de krant