Logo dehavenloods.nl

Lezerscolumn: Wat ben ik trots op jullie...

  Column

Afgelopen zondag gebeurde eindelijk waar veel mensen al heel lang op hadden gehoopt: Feyenoord werd de beste ploeg van Nederland. Twee weken terug werd iedereen al gegrepen door een soort van kampioenskoorts, maar na een nederlaag tegen Excelsior kwam de angst toch een beetje terug. Natuurlijk zouden ze winnen in die magische Kuip, aangemoedigd door al die trouwe supporters… Maar wat als ze niet zouden winnen? En wat als die ploeg uit Amsterdam dan wel zou winnen? Dit doemscenario swipte iedereen snel uit zijn hoofd, maar het maakte wel dat we uiterst gespannen de wedstrijd ingingen.

Binnen één minuut konden we onze rug weer rechten, dit waren de mannen van Feyenoord, dit was het ‘dreamteam’ van 2016-2017. Kuyt zorgde met zijn eerste doelpunt voor een vreugde-explosie en menig traantje werd al gelaten. Opgetogen over de stand, maar ook blij dat onze Kuyt zijn droom kon waarmaken. Het werd nog mooier, met een hattrick zorgde Kuyt dat Feyenoord die titel kreeg die het verdiende: 'Landskampioen 2016 -2017'. Vanaf de eerste competitiewedstrijd bovenaan, en stijlvol afgesloten met de felbegeerde schaal. Het resultaat van uitmuntende prestaties, een goede teamsfeer, een deskundige begeleiding en een geweldige achterban.

Een dergelijke feestelijke gebeurtenis laat zien wat een fantastische sfeer we kunnen realiseren. Prachtige emoties, vrolijke gezichten, feestvierende en joviale mensen en een enorm gevoel van saamhorigheid werd er teweeggebracht. Een uitzinnige menigte vierde zondag feest tot in de late uurtjes en tijdens de huldiging kwamen er zelfs circa 150.000 duizend mensen naar het centrum voor hun ‘cluppie’.

Hier kwamen alle rangen en standen, verschillende geloven, afkomst en geaardheden allemaal bij elkaar, tranen in hun ogen, kippenvel op hun armen en een brok in hun keel. Dit was hun Feyenoord, hun Rotterdamse club die het toch maar even had geflikt. Euforie, vrolijkheid, blijdschap en klappende handen lieten de stad trillen op zijn grondvesten. Een moment om nooit meer te vergeten. En laten we dat ook zeker niet doen, want iedereen heeft gevoeld hoe mooi deze sfeer is.

Natuurlijk kunnen we niet iedere dag met z’n allen in de fontein springen, maar hoe geweldig was het om samen met wildvreemden feest te vieren? Want dat is ook wat de Rotterdammers zo sterk maakt, de geweldige prestatie van Feyenoord is hier een goed voorbeeld van. ‘Hand in hand kameraden’ is hier zeker één van de Rotterdamse motto’s, ‘you never walk alone’…

Sylvia Peters

Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten